/ 14º

Desfeta del MoraBanc Andorra a València (89-68)

L’equip del Principat ha tingut un debut molt agre en la se

L’equip del Principat ha tingut un debut molt agre en la seva estrena a la Lliga Endesa 2019/20 després de perdre 89-68 a la pista del València Basket. Els d’Ibon Navarro, sense idees en atac i amb poca intensitat defensiva, han arribat a perdre de 31 punts en el tercer quart (62-31). Moussa Diagné, el millor del MoraBanc amb 10 punts, 4 rebots, 15 de valoració. El local Louis Labeyrie, MVP del partit amb 13 punts i un 21 de valoració.

Amb vuit cares noves, el MoraBanc Andorra no ha pogut ni ha sabut competir aquest dijous en el primer partit del curs a la pista, això si, d’un dels equips referents de la competició i que aquesta temporada tornarà a disputar l’Eurolliga. No obstant, pocs s’esperaven un partit com aquest després de la pretemporada dels d’Ibon Navarro en la qual, per exemple, van estar a pocs segons d’adjudicar-se la Lliga Catalana davant el Barça.

A València el MoraBanc Andorra ha aguantat dins de partit escassos set minuts. En un inici igualat, amb alternances constants en el marcador, els visitants començaven aplicant sobre el parquet una bona defensa que no anava acompanyada d’un bon percentatge en el tir. Malgrat el poc encert, els d’Ibon Navarro manaven en el marcador (14-16) gràcies als punts de Moussa Diagnè (10 punts) o Jeremy Senglin (8 punts) però l’entrada de Frantz Massenat en la posició d’un deixaria els andorrans amb menys fluïdesa ofensiva i el València ho aprofitaria per obrir forat en el marcador després d’un 8-0 de parcial (22-16). 25-18 al final del primer quart després d’un triple de Jordan Loyd (13 punts) des del mig de la pista. L’equip che, cada cop més còmode a pista, i castigant des del triple amb els punts de Guillem Vives (4/5), seguiria jugant a plaer davant d’un MoraBanc Andorra que les veia venir. L’equip tricolor no apareixia ni al davant ni al darrere. Amb aquesta dinàmica, Ibon Navarro ho intentava però no trobava solucions ni revulsius a la banqueta. Al final, el València Basket arribaria al descans amb un còmode avantatge de vint punts (47-27).

El pas pels vestuaris tampoc serviria de gaire. De fet, la diferència seguiria creixent amb el pas dels minuts. El MoraBanc Andorra, una joguina en mans del València, sense cap tipus d’ordre ni rigor en el seu joc com demostren les escasses onze assistències repartides en tot el partit, veia com els locals arribarien a tenir una màxima de 31 punts (62-31). Tirant d’individualitats per intentar maquillar el marcador, una petita reacció del MoraBanc deixaria un 66-44 en l’electrònic a deu minuts per al final. Un últim quart que el MoraBanc Andorra guanyaria (23-24) però que no serviria per marxar de València amb millors sensacions a pocs dies del segon partit de lliga (89-68).

El proper partit del MoraBanc, l’estrena a casa, serà aquest dissabte (18h) contra el Montakit Fuenlabrada en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.