MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Aquest dissabte es farà per primera vegada a Andorra un salt de paracaigudes amb vestit d'ales

www.andorradifusio.ad

Un grup de joves andorrans tenen la intenció d'introduir la pràctica del paracaigudisme a Andorra. Per impulsar-lo, aquest dissabte faran una demostració amb el salt de dotze esportistes i, per primera vegada a Andorra, un dels paracaigudistes volarà amb el vestit d'ales.

Aquest divendres a la tarda, els esportistes que volaran dissabte al matí han fet el briefing a l'hangar d'Heliand. L'any passat es va fer un test amb quatre paracaigudistes i enguany seran dotze, la majoria arribats de França. Un d'ells, l'exjudoca Tarik El Almi, volarà amb vestit d'ales, una disciplina que fins ara no s'ha practicat mai a Andorra. "Aquest any intentem no només fer més gran aquest esdeveniment convidant més gent, ja que seran tres helicòpters, sinó que hi afegim un salt amb un vestit d'ales, cosa que no s'havia fet mai", insisteix el paracaigudista.

L'esport està creixent amb força a Andorra. Amb iniciatives com el salt d'aquest dissabte es vol obrir camí a la creació d'un club i d'una associació andorrana de paracaigudisme. "És una pràctica esportiva que no tenim al país. Es podrà obrir el cel d'Andorra a diferents paracaigudistes", celebra El Almi, que ha donat la benvinguda al club de Pàmies. Nicola Arnaud explica que és un lloc "molt bonic, però també molt complicat, perquè està molt enclavat".

Els esportistes saltaran aquest dissabte a les 9 del matí a quatre mil metres de distància de la Borda Mateu, on tenen previst aterrar. En funció de la tècnica de descens agafaran velocitats entre els 200 i els 350 quilòmetres per hora.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Jaume Sastre/ Tarik El Almi

3.216.79.60