MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

Els dotze membres de l'equip nacional d'esquí de muntanya volen fer un pas endavant aquesta temporada

www.andorradifusio.ad

L'equip nacional d'esquí de muntanya tindrà aquesta temporada dotze membres, amb la jove Andrea Sinfreu com a gran novetat. Els objectius estan posats en la Copa del Món i els Mundials. La federació també vol ser pionera en el compromís amb el medi ambient.

Xavi Areny, David Albós, Gerber Martín i Jordi Solé continuaran sent els referents d'un equip format per dotze corredors, amb joves que passen a la categoria absoluta i la novetat d'Andrea Sinfreu, que tindrà com a mestra la incombustible Sophie Dusautoir.  "Els joves ja tenens les ganes, la motivació, la força, tot... però els veterans són els que marquen, aconsellen, amb més anys i experiència", explica el tècnic Xavi Capdevila.

La Font Blanca, el 27 i 28 de gener, serà la segona Copa del Món d'una temporada molt atapeïda. Carlo Ferrari, director tècnic de la federació, recorda que enguany són sis esdeveniments i a més hi ha els Campionats del Món.

Els objectius passen per fer un pas endavant i la Federació de Muntanyisme amplia l'equip tècnic amb un osteòpata a demanda dels corredors, però Xavi Arenyclar que si es volen resultats, s'ha d'ajudar als esportistes perquè els joves facin el "pas de risc" d'apostar pel professionalisme. "És d'aquí d'on surten els campions", insisteix.

Compromís, actitud i resultats són els tres eixos d'una federació que aposta pel compromís amb el medi ambient. el president, Jaume Esteve, creu que "serà el primer equip de Copa del Món d'esquí de muntanya que farà un esforç per ser neutres en CO2".

Des de la federació també s'espera que els històrics resultats de l'estiu amb l'equip de curses de muntanya siguin un al·licient per a la temporada blanca.

Informa: Joan López
Imatges: Ruben Calvo