MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 28º

El Temps Darrera previsió

Encamp idea una marxa cicloturística al setembre per donar visibilitat als grans ports de la parròquia

www.andorradifusio.ad

Encamp vol posicionar la parròquia en el mapa del cicloturisme i ha engegat un concurs per elegir l'empresa que s'encarregui de gestionar i organitzar una marxa. La idea és que se celebri al setembre i doni a conèixer els grans ports de la parròquia: Envalira, Cortals d'Encamp i Beixalís.

Encamp vol associar el seu nom al cicloturisme. Matèria primera en té en forma de ports i a partir d'aquest setembre tindrà també una marxa que servirà per donar-los més visibilitat.

El comú busca l'empresa que organitzi la prova, que tindria tres recorreguts en funció de si es passa pel port d'Envalira, Envalira i Cortals o Envalira, Cortals i Beixalís. La sortida i arribada estaria situada a la plaça dels Arínsols.

Des del comú no es creu que la marxa sigui competència directa de les dues grans proves del país, la Volta als Ports i la Purito. De fet, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha remarcat que Encamp "col·labora amb la Purito amb la satisfacció que acabi als Cortals, i també amb la Volta als Ports". En aquest sentit la veu com una proposta "complementària". "És una marxa més per posicionar la bicileta i Encamp i no ha de fer competència a aquestes curses".

Convidar ciclistes o exciclistes residents pot ser un atractiu per atreure més participació. Segons Marot, aquesta serà la feina de les empreses que es presentin i, a partir d'aquí, "cadascuna farà les seves apostes".

El conseller comunal no vol fer cap previsió de participants, tenint en compte que serà la primera edició. La voluntat és que la marxa tingui continuïtat i es converteixi en una clàssica més.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA-Ricard Tenza
Locució: Roser Puigbó