MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 22º

El Temps Darrera previsió

L'etapa andorrana de la Vuelta passarà pel camí de les Pardines

www.andorradifusio.ad

Andorra Turisme ha anunciat aquest dilluns al matí en primícia -la Vuelta es presenta oficialment dimecres- com serà el final de l'etapa andorrana. La novetat principal és la inclusió d'un tram d'"sterrato" al camí de les Pardines. Una transició que permetrà als ciclistes enllaçar l'ascens d'Engolasters i els Cortals d'Encamp on hi haurà la línia d'arribada. La ronda espanyola arribarà el diumenge 1 de setembre.

L'etapa andorrana de la Vuelta 2019 tindrà un tram d'"sterrato", així és com es denomina els sectors de terra a les curses de ciclisme en ruta, una tendència que està molt de moda d'ençà ho va instaurar el Giro al olle delle Finestre.

Aquest dilluns s'ha presentat aquest final d'etapa a Sant Miquel d'Engolasters amb la presència d'autoritats i esportistes com Aleix Espargaró o Joaquim Rodríguez.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, tenia constància "que hi havia corredors que ho feien i vam pensar per què no provar-ho i oferir quelcom novedós i diferent". Destaca que el desnivell serà de 1.200 metres sumant els tres ports.

El president de la Federació de Ciclisme, Gerard Riart, opina que "sempre s'ha d'anar a buscar alguna cosa més i l'sterrato està molt de moda" . Creu que "poder fer aquesta zona amb les vistes que hi haurà d'Engolasters serà espectacular i se'n parlarà molt".

Fer el camí de les Pardines, a banda de mostrar la millor cara d'Andorra, farà possible un final d'etapa espectacular. Els ciclistes enllaçaran la Comella, Engolasters i els Cortals d'Encamp on estarà situada la línia d'arribada. L'ex-ciclista Joaquim 'Purito' Rodríguez explica que fins ara "no hi havia un port de més d'una hora i ara els ciclistes tindran la possibilitat de fer-ho". A més, afegeix, "coronar els Cortals amb aquesta altura la primera setmana serà molt dur" amb l'incentiu que "és la primera vegada que la Vuelta incopora un sterrato i tenim la sort que sigui aquí a Andorra".

Aleix Espargaró ho ha provat i en ceritifca la duresa. Ara bé, se suma a les bones sensacions: "Serà motl maco i podrem gaudir-ne tots molt. Hi ha molts aficionats aquí a Andorra, és com la capital mundial del ciclsime".

L'etapa andorrana de la Vuelta es disputarà el diumenge 1 de setembre. De moment només ha transcendit el final, es sabran tots els detalls a la presentació oficial que tindrà lloc aquest dimecres a Alacant.  

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

3.238.96.184