MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

La Federació de Boxa es marca com a objectiu l'admissió als Jocs dels Petits Estats

www.andorradifusio.ad

La Federació de Boxa s'ha marcat com a prioritat que el seu esport formi part dels Jocs dels Petits Estats. Han iniciat els primers contactes amb els responsables de la resta de països i la sintonia és bona. L'admissió, si arriba, seria ja passat Andorra 2025.

La Federació de Boxa és jove, amb 4 clubs, un centenar de federats i li sobren ganes d'engegar projectes. Un de molt ambiciós és aconseguir l'entrada en el programa dels Jocs dels Petits Estats.

N'han parlat amb el COA i han començat a fer els passos per rebre el suport de la resta de federacions. La iniciativa ha de ser conjunta i de moment les reaccions són positives. El president de la federació, Bruno Modesto, avança que ja ha parlat "amb els dos presidents francòfons -Luxemburg i Mònaco- i als dos els ha semblat molt bé la idea. Lexposaran a la resta de països per si fem la demanda conjuntament".

L'equip de tecnificació de la federació disputa la lliga de les autonomies d'Espanya. Recentment va derrotar les illes Balears.

El desconeixement és total respecte del potencial dels boxejadors dels petits països. Modesto creu que "ha de ser un nivell bastant semblant al nostre per una qüestió de població. No hi ha tants gimnasos ni tanta gent que practiqui aquest esports com en d'altres països".

Precisament per començar a competir amb rivals d'Europa la federació està intentant tancar una trobada amb Luxemburg. Seria un torneig d'anada i tornada en una data encara per concretar.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza
Imatges cedides: Federació de Boxa

 

44.192.253.106