MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

La Federació d'Esquí mantindrà la col·laboració amb Espanya en estil lliure

www.andorradifusio.ad

La Federació d'Esquí seguirà mantenint la col·laboració amb l'equip espanyol d'estil lliure la temporada vinent, on espera tenir més continuïtat amb Carles Aguareles, que aquest any ha estat pràcticament en blanc per culpa d'una lesió. També que el jove Pau Rabassa, l'altre membre de l'equip, apugi el nivell.

La temporada ha estat complicada, amb Aguareles fora de combat durant molts mesos i Rabassa sense excessives possibilitats de competir. Malgrat tot la federació fa un bon balanç. Aguareles no perdrà molt terreny en el rànquing. Amb la retirada d'Scotty Jordan, l'equip es redueix a dos esquiadors. L'estil lliure creix però no és fàcil consolidar una estructura. "La feina s'està fent", assegura el director tècnic de la federació, Carles Visa, qui creu que "tenim alguns clubs que estan treballant bé aquesta disciplina. L'any passat vam començar a treballar amb algun corredor jove i aquest any continuarem (convidant algú a) que faci alguna col·laboració amb nosaltres. No preveiem que aquest any pugi ningú més, però espero que d'aquí a un parell d'anys podrem tenir algú més". Visa recorda que la base de les categories de freestyle són més reduïdes i que, per això, sempre tindran menys representants que en esquí alpí.

El quart lloc en Copa d'Europa en el retorn a la competició fa oblidar els problemes a Carles Aguareles. "La confiança no es perd si un vol. Si estàs motivat per fer el que més t'agrada", assegura. Tot i això, reconeix que al principi pot tenir una mica de por, però que "la por s'ha de perdre".

Per a la temporada vinent se seguirà al costat dels espanyols. Un suport important per progressar. L'objectiu és que Aguareles recuperi el nivell i, segons l'entrenador Josep Gil, "que el Pau pugui agafar un nivell més gran" per lluitar en la Copa d'Europa perquè "si van junts, l'equip és millor".

Une setmanes de descans i el 15 de maig retorn a la feina. Amb vista a una temporada en la qual els riders confien que les lesions els respectin per poder créixer.

Informa: David Domingo
Imatges: Marta Paixà

Informació relacionada

3.231.229.89