MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Ferran Vila, Guillem Colell i Damià Gil, primera promoció de l'Equip Nacional d'Alpinistes d'Andorra

www.andorradifusio.ad

L'Equip Nacional d'Alpinistes ja té els primers tres integrants. El cap de setmana passat es van fer les proves de selecció. Tres participants les van superar i seran la primera promoció. Els propers tres anys entrenaran per millorar les aptituds com a alpinistes.

Els participants en aquestes proves de selecció ja van haver d'acreditar un currículum com a alpinistes. Al llarg del cap de setmana han estat sotmesos a diferents proves.

Escalada esportiva a Santa Coloma, on calia fer com a mínim un 6b i un 6a de clàssica. A l'estany de Juclar, pel cantó francès, es va fer escalada en gel, on es demanava completar un llarg de 4+ col·locant proteccions. Per últim l'esquí de muntanya es va fer al pic de Setúria a tocar del pic dels Llacs. Calia fer 800 metres de desnivell positiu amb 10 quilos a l'esquena en un temps determinat. Els aspirants també havien de demostrar capacitat per baixar en tot tipus de neu.

La federació ha seleccionat tres alpinistes: Ferran Vila, Guillem Colell i Damià Gil. Un trident que integrarà la primera promoció de l'Equip Nacional d'Alpinistes. Els propers tres anys passen a formar part d'aquest grup de perfeccionament sota la tutela de Francesc Soldevila, guia d'alta muntanya i membre del GRM. Les primeres classes seran d'escalada en gel.

La intenció és crear la segona promoció d'aquí a dos anys per fer coincidir el debut amb el darrer any de la primera promoció.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: FAM

Informació relacionada