MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 18º

El Temps Darrera previsió

La Font Blanca manté dates i serà la segona prova de la Copa del món del 2019

La Font Blanca 2019 mantindrà les dates habituals. Ser&agr

La Font Blanca 2019 mantindrà les dates habituals. Serà la segona prova del circuit i se celebrarà la darrera setmana de gener, segons s'ha aprovat l'assemblea general de la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya.

La Font Blanca continuarà sent una de les proves de referència del calendari de la Copa del Món, que per a la temporada vinent arrencarà en un nou país, Àustria. França, Suïssa i Itàlia es mantenen com a seus, igual que la Xina, que es va estrenar la temporada passada amb algun problema organitzatiu però continua sent una aposta de la Federació Internacional. Seguiran al marge de la Federació Internacional les curses de gran recorregut, que mantenen la seva pròpia estructura.

El 2019 també serà any de Mundial, que es farà a l'estació suïssa de Villars sur Ollon, al març. Andorra va mostrar la voluntat d'organitzar el Campionat del Món del 2021, però a l'assemblea del cap de setmana a la localitat polonesa de Zakopane no s'ha avançat en aquest sentit. El fet que la Xina hagi descartat l'esquí de muntanya en el programa olímpic del 2022 augmenta els dubtes que sigui el millor moment.

Jaume Esteve, president de la Federació de Muntanyisme, continua dins del consell gestor de la ISMF, mentre que Bernat Escoda ha estat proposat per formar part de la comissió mèdica.

Informa: David Domingo