/ 12º

Els germans Casal i Roser Español guanyadors a la Nit de la Gallina

Gairebé un centenar corredors van participar aquest dissabte a la Nit de la Gallina. Aquesta prova organitzada pel Club Esportiu Sanlòria ha obert la 34a edició de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra de curses de muntanya. El triomf va ser per a Roser Español i els germans Casal.

L'organització va fer molts esforços per fer realitat aquesta segona edició i fer-la el més espectacular possible. Les sortides es van fer en blocs de 20 corredors que estaven perfectament delimitats per mantenir la distància de seguretat.

A dos quarts de nou van arrancar els de la cursa llarga amb 19 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu. Acte seguit els de la curta de 9 quilòmetres.

A Coll de Jou Imma Parrilla dominava la cursa amb Sílvia Puigarnau i Laia Sebastià molt a prop. Els primers a arribar al Coll de la Gallina van ser els germans Casal, allà els esperaven alguns aficionats per donar-los ànims.

Part de la feina estava feta però calia arrodonir-ho amb un descens a les fosques on el frontal va passar a ser eina essencial. Germans Casal i família van creuar la meta plegats amb un temps de 2 hores 9 minuts. Carlos Fernández va completar el podi a quatre minuts dels guanyadors.

Els Casal s'han mostrat satisfets de participar en l'esdeveniment, ja que "a més té el valor afegit que es fa de nit". En aquest sentit, "em feia una mica de respecte la baixada, però ho he passat molt bé". Una cursa que ha estat "un entrenament de qualitat on dones un punt més que als que fas cada dia".

En categoria femenina el triomf va ser per a Roser Español amb un temps de 2 hores i 39 minuts. Va entrar amb Sílvia Puigarnau que havia sortit en un altre bloc i va ser segona a dos minuts. L'andorrana Imma Parrilla va completar el podi a set minuts de la guanyadora, superant Laia Sebastià, que va ser quarta.

Pel que fa als joves cal destacar la victòria de Max Palmitjavila en categoria sub 16. La propera prova de la Copa d'Andorra serà el 5 i 6 de juny amb l'Otso Travessa d'Encamp.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Marta Paixà