MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Gutiérrez serà l'única representant de la FAE a les primeres cites de la Copa del Món

www.andorradifusio.ad

L'equip d'esquí alpí de la Federació prepara el nou curs amb Mimi Gutiérrez com a única representant a les primeres proves de la Copa del Món, però amb l'objectiu que més endavant se li afegeixi Joan Verdú i potser algun altre membre. El màxim responsable tècnic, Max Tissot, destaca que durant la pretemporada s'ha posat l'accent en la preparació física.

A la foto de família dels equips d'alpí de la Federació no hi era Mimi Gutiérrez, que començarà la temporada com a única representant a la Copa del Món, novament amb l'objectiu del top-30 en eslàlom.

En uns mesos se li hauria d'afegir Joan Verdú, ja del tot recuperat de la darrera lesió al genoll. Manifesta que tenint en compte que aquest any té "l'oportunitat de no seguir tan rigorosament el circuit de Copa del Món, potser s'obren les portes a millorar punts per tenir opcions més reals i no haver de lluitar des del dorsal 80 per intentar entrar".

Cande Moreno, Àxel Esteve, Àlex Rius i Matías Vargas obriran el curs a la Copa d'Europa amb l'objectiu del top-30, però si els resultats acompanyen podrien fer el salt a la Copa del Món.

Per al nou màxim responsable tècnic d'alpí de la FAE, Max Tissot, el canvi més important fins ara s'ha fet en la preparació física. Explica que "endarrerir el retorn a la neu i potenciar el físic per donar-los més força, més confiança i sobretot intentar limitar el màxim possible les lesions ha estat una decisió col·lectiva amb tot l'equip tècnic".

Creu que "tots els que estan aquí poden pretendre estar a la sortida de la Copa del Món a mitjans de temporada". "No volem tenir només un esquiador andorrà al top-30, en volem tants com sigui possible", ha sentenciat.

Tots els esquiadors marxaran aquest divendres als Alps per fer-hi les darreres estades de preparació. La més matinera a obrir el foc serà Mimi Gutiérrez, el 23 de novembre a la Copa del Món de Levi, a Finlàndia.

Informa: Joan López
Imatges: Jordi Seabra

 

 

54.236.59.154