MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Hocine Haciane es converteix en el nou responsable tècnic de la FAN

www.andorradifusio.ad

Hocine Haciane serà el nou responsable tècnic de la Federació Andorrana de Natació, en substitució de Xavier Torrallardona.  El millor nedador del país inicia un projecte que tindrà com a horitzó els Jocs Olímpics de París 2024 i els dels Petits Estats d'Andorra 2025. Pel que fa als Jocs de Tòquio, la federació és optimista sobre la decisió del COA de les dues places d'universalitat per a Nàdia Tudó i Bernat Lomero

En els 17 anys que va competir a les piscines es va convertir en el millor nedador andorrà de la història i cap altra esportista del país ha igualat les seves 25 medalles als Jocs dels Petits Estats.

Ara, a poques setmanes de fer 35 anys i després d'un any i mig entrenant la base, Hocine Haciane assumeix la responsabilitat tècnica de la federació, en substitució de Xavier Torrallardona, amb un projecte que apunta molt amunt.

L'horitzó són els Jocs Olímpics de París 2024 i l'objectiu serà tenir representants amb mínima.  "Sempre he sigut i sóc molt ambiciós. Aposto molt pel treball i pels somnis, i això és el que vull aportar als nedadors andorrans amb l'ajuda dels entrenadors del club, per tal de crear una nova dinàmica de treball", ha declarat Haciane. 

Al seu torn, el president de la Federació de Natació, Joan Clotet, ha volgut remarcat que "no només té el suport de la junta sinó dels entrenadors dels clubs, que també l'han avalat i això ens dona molta força".

El Comitè Olímpic decidirà la setmana vinent si aprofita les dues places d'universalitat per als Jocs de Tòquio. Clotet és optimista i creu que Nàdia Tudó i Bernat Lomero tenen moltes opcions de viatjar a la capital japonesa. "Ara en comencem a parlar perquè no només hi ha la natació, sinó que els d'atletisme també demanen les seves places. A partir d'aquí s'ha d'acabar de tancar i esperem que sigui favorable". 

Les primeres cites internacionals per a Haciane seran el Campionat d'Espanya d'edats i el Mundial de piscina curta de desembre.

Informa: Joan López
Imatges: Nil Forcada / Arxiu RTVA

 

44.192.253.106