10º / 20º

Victòria i joc convicent dels Isards en l’estrena de l’Europeu a Turquia (12-22)

La selecció de rugbi ha obert aquest dissabte al matí el Campionat d’Europa, a la Conferència 2 Sud, amb una gran victòria contra Turquia, per 12 a 22. El combinat de Thierry Barbière i Peter Lucas no ha acusat la manca d’experiència de bona part dels convocats i ha fet un partit molt complet en la tornada a l’escena internacional, després de dos anys.

La motivació i l’ambició dels Isards, amb 7 dels 9 debutants en el quinze titular, han estat claus. Andorra ha tancat Turquia al seu camp des de l’inici, i Thibaut Trape, que debutava amb el 15 a l’esquena, obria el camí de la victòria amb el primer xut a pals al minut 27.

La insistència dels Isards ha obtingut premi poc abans del descans, amb el primer assaig, obra d’un altre debutant, Samuel Franken. Andorra encara ha pogut ampliar la renda fins al 0 a 11 abans d’anar cap als vestidors, amb un cop de càstig de Thibaut Trape.

El tres quarts resident al Quebec feia pujar el 0 a 14 a l’inici del segon temps, però Turquia ha reaccionat esperonada per la seva afició. Els turcs han fet dos assajos en només 9 minuts, el segon transformat, i s’han acostat amb un 12 a 14 que ha posat l’ai al cor quan encara quedaven 11 minuts de partit.

Andorra ha resistit, tot i les lesions a la primera línia que han obligat a canviar posicions, i encara ha pogut ampliar la renda, primer amb un xut de Thibaut Trape i, ja en el temps afegit, amb el segon assaig, obra del seu germà, Bastien, que ha estat escollit pels companys com el millor jugador del partit.

El següent compromís a l’Europeu arribarà el dia 30 a l’Estadi Nacional, contra Bòsnia i Herzegovina

El seleccionador Paul Alieu sabia que s'enfrontava a un rival "molt fort", però "l'esperit de l'equip ha estat impressionant". En aquest sentit, ha assegurat estar molt satisfet del paper que han tingut les noves incorporacions.

Per la seva banda, el jugador Tiago Macedo ha assenyalat que tot i ser un grup molt jove, aquest "s'ha consolidat molt ràpidament". Pel que fa a l'enfrontament ha remarcat que "encara que hi ha hagut moments complicats no hem abaixat els braços".

Informa: Joan López