/ 20º

Els Isards paguen un mal inici contra el Finlàndia en el retorn al Nacional (23-31)

La selecció de rugbi ha encaixat la segona derrota a la Conferència 2 Nord contra Finlàndia, aquesta tarda de dissabte, a l'Estadi Nacional. El quinze tricolor ha pagat car un mal inici i s'ha quedat a les portes de la remuntada, amb un marcador final de 23 a 31 per al combinat bàltic.

La tornada dels Isards a l'Estadi Nacional ha tingut dues cares molt diferents. A la selecció li ha costat entrar en el partit, davant un rival molt fort que ha aprofitat les errades tricolors. No s'havien jugat encara quatre minuts quan Finlàndia s'ha avançat amb el primer assaig transformat. Andorra no ha pogut retallar diferències amb dos xuts a pals i Finlàndia ha ampliat la renda amb tres assajos més abans de la primera mitja hora de joc. La reacció ha arribat quan els Isards jugaven amb un home menys. Calvó ha anotat el primer assaig tricolor en una acció per la banda esquerra. Bonell ha transformat i poc després ha fet pujar el 10 a 28 amb un cop de càstig.

L'inici de la segona part ha fet somiar en la remuntada. Bonell anotava tres punts més amb el peu i Bastien Trape feia el segon assaig al minut 48. Bonell ha transformat per acostar els Isards a només vuit punts, 20 a 28, i un altre xut del jove tres quarts ha posat el 23 a 28 amb 10 minuts per davant. Finlàndia ha recuperat el control i ha certificat la victòria amb un darrer xut a pals, que ha fet pujar el 23 a 31

El debut dels germans Casals i de Ian Granyena ha estat una de les notes positives d'una jornada agredolça. Els Isards buscaran la primera victòria a la fase, dissabte vinent contra Noruega, en l'estrena internacional a Prada de Moles.

Informa: Joan López
Imatges: Andreij Cristancho