MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

Joan Verdú i Àxel Esteve, recuperats de les operacions i preparats per al debut

www.andorradifusio.ad

En esquí alpí Mireia Gutiérrez va poder debutar en dues Copes del Món però la resta d'esquiadors continuen esperant la seva oportunitat. La pretemporada a Suècia ha estat positiva i després de patir algunes cancel·lacions, el dies 2 i 3 arribarà el debut de Joan Verdú i Àxel Esteve a la Copa d'Europa.

Entrenament de la FAE aquest divendres al matí al centre de tecnificació d'Ordino. Els equips acaben de tornar de Suècia i Suïssa en el cas de la velocitat.

És un inici de temporada d'adaptació i improvisació. Damià Busquets, preparador físic de la federació, apunta com "els plans estan canviant gairebé a diari". La Covid-19 i les condicions meteorològiques han impedit competir.

L'esquiador Àlex Rius explica com estan "dia a dia mirant el programa en funció de com avança el calendari", que va patint modificacions segons la situació sanitària.

En aquestes circumstàncies, l'esquiadora Cande Moreno creu que "potser sí que faltaria una mica més d'entrenament sobre els esquís, però pensa que "tothom ha tingut una temporada limitada" i, per tant, "no és un gran problema".

L'esquiador Matias Vargas posa en relleu les cancel·lacions i ajornaments de competicions a França i Suïssa.

Els que després de moltes cancel·lacions ja tenen coll avall la reaparició són Joan Verdú i Àxel Esteve. Aquest divendres han marxat cap a Àustria per disputar dues Copes d'Europa.

Tots dos surten d'una lesió important. Verdú a qui veiem esquiant a Suècia està plenament recuperat. Diu notar-se "físicament molt fort i en forma" i assegura que el genoll no li està donant problemes ni dolor. "Sobre els esquís la sensació és molt bona", afegeix manifestant "les ganes de començar les curses".  Damià Busquets ho veu com "una posada a prova per veure on poden estar".

Joan Verdú i Àxel Esteve disputaran dos gegants de Copa d'Europa el 2 i 3 de desembre.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Pere Besolí

Informació relacionada