MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Jordi Beal defensa l'aposta econòmica per les federacions d'Esquí i Muntanyisme

www.andorradifusio.ad

El secretari d´Estat d´Esports defensa la dotació d´ajut públic a les federacions d'Esquí i Muntanyisme. La primera ha estat tradicionalment la més subvencionada, mentre que el suport a la segona ha crescut els darrers anys.

Jordi Beal ha passat pel programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, on ha respost a les crítiques de l´oposició sobre la futura llei de l´Esport i ha defensat les decisions governamentals en el capítol de les subvencions. Entre altres arguments, ha recordat que l´esquí es va declarar fa dècades esport d´interès nacional.

"Tenim un Irineu Esteve a un nivell que pots esports han aconseguit; Lluís Marín, que està a un nivell i ha tingut uns resultats que pots esports han aconseguit; a Joan Verdú fent resultats més que notables; Mireia Gutiérrez, classificant-se en tops 30, que poques vegades, o mai, s'havia fet amb una certa assiduïtat, per tant jo discrepo del fet que l'esquí no obté resultats", opina Beal. També ha destacat la feina de la Federació de Muntanyisme amb els equips d'hivern i estiu, les proves que organitza i la incorporació del 'freeride' darrerament. "Hi ha tota una sèrie d'elements que fan que pensem que siguin una federació a la qual es pot donar suport", conclou.

Informa: David Domingo
Imatges: Jaume Sastre

Informació relacionada