MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Margot Llobera participarà al Dakar 2020

www.andorradifusio.ad

Després d'un test recent al Sàhara entrenant navegació, Margot Llobera s'ha acabat de decidir i participarà al Ral·li Dakar del 2020. La pilot de 22 anys prepararà la cita amb un equip tècnic força experimentat i un calendari exigent, que arrencarà el març vinent al Ral·li de Merzouga.

Margot Llobera tenia des de fa temps el Dakar 2020 en el punt de mira, però ara ja ha deixat de ser un somni. La decisió està presa: "Espero ser a la sortida i tan de bo hi siguem amb altres andorrans, com el tiet (Albert Llovera) i Cristian España. Lluitarem tot l'any per aquets projecte".

Ha pres la decisió després de tornar fa pocs dies del Marroc, on va fer un entrenament específic de navegació al costat de dakarians de prestigi com Armand Monleón, desè al Dakar 2016, qui li va dir "que no ho allargués, que tinc molt cap, faig les coses bé i amb seny i això és el que demana el Dakar".

Amb tot just 22 anys, Llobera tanca un 2018 en què ha completat amb èxit la seva primera gran prova de foc al Ral·li de Grècia, la Baja Aragón amb dos podis, i el 1.000 Dunas al Marroc, on va ser setena a la general i primera fèmina, per davant de l'experimentada Rosa Romero. Al 2019 treballarà amb un equip tècnic de prestigi, amb Miguel Puertas i Miguel Àngel Rodellar.

L'altre gran cavall de batalla serà tancar el pressupost per disputar el ral·li més dur del món. Diu que "és un esport molt car" però creu "que estem donant la imatge de país que toca i ho aconseguirem".

Fa pocs dies recollia a Madrid el premi al tercer lloc del campionat espanyol de Bajas TT en categoria femenina.

Comença un compte enrere de dotze mesos per ser la primera pilot andorrana al Dakar.

Al març disputarà el Ral·li de Merzouga i després repetirà a la Baja Aragón i el 1.000 Dunas.

Informa: Joan López
Imatges: Sergi Linares i Cedides per Margot Llobera

3.235.11.178