MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Maria Jesús Martínez, primera esportista del país en participar en el Jocs Mundial de Trasplantats

www.andorradifusio.ad

Maria Jesús Martínez fa prop de 8 anys que es va sotmetre a un trasplantament de ronyó. Especialista en salt amb perxa en els seus inicis al món de l'esport ara es dedica al ciclisme i vol obrir un nou camí: ser la primera esportista del país que participa en els Jocs Mundials de Trasplantats, que se celebraran a l'agost a Newcastle.

Maria Jesús Martínez entrena al gimnàs per preparar l'estrena internacional d'Andorra en una competició en què els protagonistes són persones trasplantades. Els Jocs Mundials arriben cada dos anys i apleguen més de 2.000 participants d'una cinquantena de països. Enguany la cita és a Anglaterra, amb prop d'una vintena d'esports en el programa, en què no hi falta el ciclisme.

Dues són les proves de ciclisme programades, els 10 quilòmetres contrarellotge i els 30 quilòmetres en ruta. Martínez no coneix els recorreguts, però l'ambició és màxima.

La ciclista podria no estar sola a Newcastle, tot i que la participació del futbolista Xavi Andorrà resta pendent de l'organització.

Martínez recomana a tothom la pràctica d'esport i especialment a les persones que han estat trasplantades. Segons l'associació ATIDA n'hi ha una cinquantena al país.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Fernando Montero-Arxiu

18.206.238.176