/

El MoraBanc Andorra s'acomiada de la LEB Or fent història (62-79)

El MoraBanc Andorra, campió de la LEB Or des de fa una set

El MoraBanc Andorra, campió de la LEB Or des de fa una setmana, torna a l'ACB per la porta gran després de tancar la temporada sumant la 30a victòria en la pista del Guipúscoa Bàsquet (62-79) igualant així els registres històrics de Múrcia (2011) i Betis (2019). A Sant Sebastià, el partit s'acabaria trencant a l'inici de l'últim quart amb un 0-12 de parcial (51-72). Destacar l'actuació de Felipe Dos Anjos, MVP amb 14 punts, 16 rebots, 33 de valoració, ben acompanyat per Dee (20 punts), Rubio (17 punts) i Llovet (11 punts) el dia del debut del jove Aaron Ganal.

34 jornades després d’aquella primera victòria del 7 d’octubre en la primera jornada en la pista del TAU Castelló, el MoraBanc Andorra arribava al final del trajecte amb els deures fets, amb el campionat i l’ascens a l’ACB en la butxaca, després de la històrica victòria de la setmana passada davant l’Ourense. Però l’equip de Natxo Lezkano no es volia acomiadar de la LEB Or de qualsevol manera, volia fer història sumant una 30a victòria que igualaria els registres històrics de Múrcia i Betis la temporada 2010/11 i 2018/19, respectivament. Aquest era el gran al·licient del MoraBanc en una jornada en la qual el Guipúscoa Bàsquet tampoc s’hi jugava res. Abans del partit els de Sant Sebastià ja sabien que acabarien la temporada en vuitena posició i que disputarien els quarts de final del play-off d’ascens contra el Corunya.

A Illumbe, sense els lesionats Rafa Luz, Czerapowicz, Andric i Bartolomé però amb la gran novetat d'Aaron Ganal, el MoraBanc, amb menys intensitat de la que ens tenia acostumats al llarg del curs, començaria a remolc d'un Guipúscoa més encertat (8-5). Això sí, l'aparició de Dee, Rubio o un omnipresent Dos Anjos ajudaria els tricolor a donar la volta al marcador fins al 16-17 al final dels primers deu minuts.

La igualtat seguiria a l'inici del segon quart però a poc a poc, jugada a jugada, el MoraBanc s'aniria creixent. Tancant el rebot i trobant l'encert exterior, els de Natxo Lezkano arribarien a tenir un avantatge de catorze punts (27-41). Al descans s'arribaria amb un 36-46.

Després de passar pels vestuaris el MoraBanc sortiria decidit a trencar el partit o això semblava després d'un 2-7 de parcial (38-53) però els locals, augmentant la intensitat defensiva, aprofitarien una desconnexió tricolor per a tornar al partit gràcies a un 12-2 de parcial que els deixaria a només cinc punts de diferència (50-55). Una nova estirada andorrana faria que el MoraBanc afrontés els últims deu minuts amb un +10 en el marcador (51-61).

Una diferència que en l'últim quart del partit i de la temporada no faria més que créixer. Un 0-12 de sortida del MoraBanc deixaria el partit sentenciat (51-72). Al final, victòria per a un MoraBanc Andorra (62-79) que ha estat capaç de tancar una temporada històrica. Històrica pels seus registres (30 victòries i només 4 derrotes), pel campionat i el retorn a l'ACB, i històrica per l'enfrontament que ens ha regalat amb el Zunder Palència sense oblidar el talent de molts altres equips com Corunya, Valladolid, Lleida, Alacant, Burgos o Estudiantes que li posarien les coses molt difícils al quadre tricolor. Pròxima parada: ACB 2023/24.

Imatge: Oscar Araujo