/ 12º

El MoraBanc Andorra no aixeca el peu de l’accelerador (84-61)

El MoraBanc Andorra, ja classificat per al Top-16, s’ha fet aquest dimecres amb la sisena victòria (6/3) de la temporada a l’Eurocup, quarta consecutiva, després de superar 84-61 el Maccabi Rishon LeZion. El partit, trencat en el segon quart, serviria perquè Ibon Navarro donés minuts a Raimon Carrasco i Alexis Bartolomé. Dejan Todorovic MVP amb 14 punts, 10 rebots, 5 assistències, 26 de valoració.

Després de sumar una victòria molt important a la pista del RETAbet Bilbao en la recta final de la primera volta de la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra reprenia aquest dimecres el fil de l’Eurocup dues setmanes després. Malgrat arribar a la novena jornada europea amb la feina feta, els tricolor busquen acabar la primera fase en la millor posició possible per poder afrontar amb més garanties d’èxit el Top-16. De fet, la victòria d’aquest dimecres contra el Maccabi permet als andorrans, segons classificats ara mateix del seu grup, aspirar a la primera posició en l’última jornada.

Amb les baixes de Tyson Pérez, Bandja Sy i Moussa Diagne, el MoraBanc Andorra trigaria deu minuts en posar-se les piles. Penalitzat per les pilotes perdudes, l’equip tricolor, fluix al darrere, tancaria el primer quart amb un 20-20. L’esbroncada d’Ibon Navarro abans de l’inici del segon període faria reaccionar als seus jugadors. Fent un pas en defensa i trobant els punts de Massenat, Senglin o Musli, el MoraBanc, amo absolut del partit, aniria ampliant la diferència fins arribar al descans amb un +15, la màxima en tota la primera meitat (45-30) després d’un 25-10 de parcial.

En la represa el MoraBanc seguiria controlant el partit a plaer. Seria la tònica de tota la segona meitat. El Maccabi ho intentaria amb Bourdillon, Williams, Hamilton i Kelly, els seus quatre referents, però l’aparició estel·lar de Dejan Todoric anotant, rebotant i assistint, més l’aportació de Nacho Llovet amb 12 punts i 6 rebots, faria que els tricolor afrontessin l’últim quart amb una còmoda renda (79-49). Una diferència que també permetria a Ibon Navarro donar descans als jugadors més habituals pensant en el transcendental partit ACB del proper dissabte a casa. Amb Guille Colom, Alexis Bartolomé i Raimon Carrasco sobre el parquet en l’últim quart, el MoraBanc Andorra acabaria sumant una victòria que li permet seguir amb les seves bones sensacions (84-61).

Ara el MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar la Bombonera aquest dissabte. Els d’Ibon Navarro, quarts classificats a la Lliga Endesa, disputaran el partit corresponent a la 13a jornada contra l’Iberostar Tenerife, rival directe dels andorrans per ser a la Copa. El partit (20:30h), en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.