/ 12º

El MoraBanc Andorra no aixeca cap i s’allunya encara més del play-off (97-99)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la quinzena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (13-15), tercera consecutiva, després de perdre 97-99 contra el Tecnyconta Saragossa amb un triple d’Okoye sobre la botzina. Els d’Ibon Navarro, a dues victòries dels play-off, han deixat escapar una renda de quinze punts (80-65) en l’últim quart. Moussa Diagné el millor dels andorrans amb 19 punts, 6 rebots, 23 de valoració. Seibutis MVP amb 18 punts (11/11 en tirs lliures), 27 de valoració.

En aquest moment del campionat el MoraBanc Andorra no es podia permetre una relliscada com la que ha protagonitzat aquest diumenge davant un rival directe en la lluita pels playoff. Després de perdre contra València i a Vitòria per la mínima, l'equip del Principat veu com se li complica encara més l'objectiu marcat de lluitar pel títol de lliga. Quan només queden sis partits per a finalitzar la fase regular, els del Principat, incapaços de tancar els últims partits, es troben ara a dues victòries de la vuitena plaça.

El MoraBanc Andorra, capaç del millor i del pitjor, capaç de guanyar de disset punts (62-45) en el tercer quart o de quinze entrat l’últim (80-65), ha acabat permetent que el rival, el Tecnyconta Saragossa, anoti 39 punts en els últims deu minuts per sumar una victòria que deixa els locals molt tocats. Malgrat començar a remolc (10-13), precipitats, molt desencertats i abusant del triple en el primer quart (3/11), el MoraBanc Andorra ha acabat els primers deu minuts per davant en el marcador (22-14) gràcies a un 14-1 de parcial que coincidia amb l’entrada de Rafa Luz i David Jelinek. Amb tots dos a pista, l’equip del Principat agafava les regnes del partit des de la defensa. A l’inici del segon quart, una cistella de Dylan Ennis deixava un més deu (24-14) però els aragonesos en pocs minuts han eixugat la diferència després d’un 0-9 de parcial (24-23). En aquell moment la pluja de triples del conjunt tricolor ho ha canviat tot. Amb un 5/9 en el segon quart gràcies a l’encert de Landing Sanè i Dylan Ennis els andorrans han arribat a tenir una màxima de tretze punts (49-36) que s’han quedat en onze al descans (49-38).

Després de sortir de vestidors un 13-7 de sortida ha deixat la màxima (62-45) però el MoraBanc no ha estat capaç de tancar el partit malgrat acabar el tercer quart amb una còmoda renda en el marcador (73-60). En l’últim quart, arribant a guanyar de quinze punts (80-65), el MoraBanc, fallant tirs lliures (18/27) i permetent segones, terceres i quartes opcions en atac, ha donat vida a un Tecnyconta Saragossa que en l’últim quart, anotant 39 punts, vivint en molts moments del tir lliure gràcies a la passivitat i permissivitat arbitral, ha acabat sentenciant el partit i la victòria sobre la botzina, a 1,1 segon per al final, amb un triple d’Stan Okoye (97-99) que ha enfonsat a la Bombonera. El millor del partit, l’homenatge del club a Àlex Giribet, nou soci d’honor del MoraBanc.

El pròxim partit del MoraBanc Andorra serà dissabte que ve (20:30h) a la pista de l’Iberostar Tenerife, un altre rival directe en la lluita pels playoff. El partit es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.