/

El MoraBanc Andorra certifica el descens a la LEB Or en una nit negra a la Bombonera (75-77)

El MoraBanc Andorra ha consumat aquest dissabte el descens de cat

El MoraBanc Andorra ha consumat aquest dissabte el descens de categoria després de tancar la fase regular sumant una nova derrota contra el Lenovo Tenerife. El partit, disputat en una Bombonera amb un ambient espectacular i on els locals estaven obligats a guanyar per aconseguir la permanència, es decidiria amb una cistella polèmica de l’ex tricolor Gio Shermadini sobre la botzina (75-77). D’aquesta manera el MoraBanc certifica el descens a la LEB Or després de vuit temporades consecutives a la màxima categoria. McIntyre, el millor del partit amb 23 punts i un 25 de valoració.

La derrota a casa contra el Coosur Real Betis deixaria el MoraBanc Andorra pràcticament sentenciat al descens a cinc jornades per al final. Els tricolor estaven a dues victòries de la salvació però l’arribada d’Òscar Quintana donaria un bri d’esperança. Després de remar molt i patir més, després de les cinc victòries amb Ibon Navarro, les tres amb David Eudal més les tres amb Òscar Quintana contra San Pablo Burgos, Urbas Fuenlabrada i la del passat dimarts al Príncipe Felipe de Saragossa, el conjunt del Principat aconseguiria arribar molt viu a l’última jornada de la fase regular. Només calia rematar la feina, arribar a la màgica xifra de les dotze victòries i esperar, això sí, sortir beneficiat d’altres enfrontaments. Al final però, la derrota del MoraBanc d’aquest dissabte contra el Lenovo Tenerife deixa l’equip amb els dos peus a la LEB Or juntament amb el San Pablo Burgos.

A la Bombonera era nit de transistors, nit per seguir el partit del MoraBanc Andorra amb el mòbil ben a prop per no perdre detall de tot el que anava succeint en els partits on l’equip tricolor també es jugava la permanència tot i què, de res serviria si el MoraBanc no feia primer la seva feina. De fet, els d’Òscar Quintana començarien perseguint ombres en defensa davant d’un Lenovo Tenerife molt més fluït en els seus atacs i exageradament encertat des del triple amb un 7/12 en els primers deu minuts. Però malgrat l’encert canari, els tricolor, conscients del què hi havia en joc, no li perdrien la cara al partit amb Drew Crawford com a principal referent ofensiu (19-24).

Però el MoraBanc aniria de més a menys. Col·lapsats en atac en el segon quart, amb molt poca mobilitat de la pilota i poca productivitat ofensiva, els d’Òscar Quintana veurien com el Lenovo Tenerife seguiria castigant els errors locals i ampliaria les diferències en el marcador. Un 9-18 de parcial encendria totes les llums d’alarma al descans (28-41).

El MoraBanc sortirà de vestidors obligat a reaccionar en la segona meitat per seguir somiant amb la permanència. Els tricolor farien un pas endavant en defensa i s’agafarien al partit gràcies a l’encert des del triple. El conjunt canari arribaria a tenir una màxima de catorze punts però l’aparició de McIntyre amb 11 punts en aquest quart posant-se l'equip a l'esquena ho deixaria tot obert de cara als últims deu minuts (53-58).

De fet, un 16-12 de parcial d’inici en l’últim quart col·locaria el MoraBanc per primera vegada per davant en el marcador (69-68). A partir d’aleshores, la igualtat marcaria els minuts finals. Temps per a sofrir amb el MoraBanc i per a fer-ho també veient els altres marcadors en els quals l'equip tricolor també es jugava la permanència. A la Bombonera, amb empat a 75 a tres segons per al final, el destí voldria que Gio Shermadini, ex jugador del MoraBanc, fos l’encarregat de decantar la balança a favor dels canaris enviant als andorrans directament a la LEB Or amb una cistella polèmica per uns passos què els àrbitres no xiularien (75-77). El pitjor de tot és què, amb la victòria del Betis a Bilbao, si el MoraBanc hagués guanyat, Andorra hagués continuat sent un país ACB.

D’aquesta manera, el Principat es queda sense Lliga Endesa després de vuit temporades consecutives a la màxima categoria. Malgrat estar només deu jornades en descens al llarg de tot el curs, el conjunt tricolor, jugant amb foc durant tota la temporada, s’ha acabat cremant.