/ 12º

El MoraBanc Andorra es complica el Top-16 (63-69)

El MoraBanc Andorra, sense Walker i Diagne, segueix sense estrenar-se al Top-16 de l’Eurocup i es complica la classificació pels quarts de final després de sumar la segona derrota davant el Tofas Bursa (63-69). El partit novament es decidiria en l’últim quart amb un 10-20 de parcial. Tyson Pérez, Dejan Musli i Dejan Todorovic els millors del MoraBanc. Berkan Durmaz MVP amb 17 punts, 7 rebots, 23 de valoració.

Una setmana després de la dolorosa derrota a la pista de la Penya en el debut del MoraBanc en el Top-16, i amb l’ensopegada a Manresa pel mig, aquest dimecres el conjunt tricolor no ha pogut retenir la victòria malgrat ser conscient de la magnitud de l’enfrontament a casa en una fase tan curta al millor de sis partits. Amb aquest 0/2 a quatre jornades per al final, el MoraBanc, últim classificat del Grup H, es queda amb molt poc marge d’error de cara a la classificació per als quarts de final de l’Eurocup.

El MoraBanc, tercera derrota consecutiva, segueix sense retrobar-se amb la victòria ni amb la seva millor versió. De fet, contra el Tofas Bursa, en la recta final, l’equip tricolor tornaria a repetir els mateixos errors dels darrers dos partits a Badalona i a Manresa. L’equip turc, malgrat viatjar amb les baixes de quatre jugadors importants més la de l’entrenador principal, començaria el partit amb un gran percentatge en el tir aprofitant la poca intensitat i contundència defensiva dels tricolor (11-16). El MoraBanc, sense trobar solucions en atac, s’agafaria a l’encert en el triple amb un 4/7 en el primer quart (5/19 en tot el partit) per reaccionar i tancar els primers deu minuts amb un 22-22 gràcies a un triple de Guille Colom. Amb l’andorrà a pista, generant molt per a l’equip juntament amb Tyson Pérez, el MoraBanc, patint molt en la circulació de la pilota, acabaria remuntant en la recta final del segon quart després d’un 2+1 de Dejan Todorovic. Al descans, 37-36.

En la segona meitat, la igualtat seguiria sent la tònica del partit. El MoraBanc, oferint una millor versió amb un joc més col·lectiu (50-44) acabaria el tercer quart amb una mínima renda de quatre punts (53-49). Però en l’últim quart, a l’hora de la veritat, les males decisions dels andorrans en atac, amb 15 pilotes perdudes en tot el partit, fent la guerra pel seu compte, donaria vida a un Tofas Bursa que no desaprofitaria l'oportunitat de marxar d’Andorra amb una valuosa victòria que els apropa als quarts de final. El MoraBanc, tot el contrari. Aquest 0-2 deixa els tricolor en una situació molt delicada (63-69).

El MoraBanc Andorra es prepara ara per començar la segona volta de la Lliga Endesa amb l’enfrontament d’aquest proper diumenge a la Bombonera contra el Monbus Obradoiro (12:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.