/

El MoraBanc Andorra conquereix Vitòria 27 anys després (73-77)

El MoraBanc Andorra consolida la seva posició a la part al

El MoraBanc Andorra consolida la seva posició a la part alta de la classificació després de sumar l’onzena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (11-8) a la pista del Baskonia (73-77). Els andorrans, posant en pràctica un joc molt coral, malgrat perdre 13 pilotes i la lluita en el rebot (45/38), rematarien la feina en l’últim quart liderats pels 15 punts, 6 rebots de Bandja Sy o els 12 punts, 11 rebots de Dejan Musli. Shavon Shields MVP amb 21 de valoració.

L’equip del Principat, a diferència del que està patint a Europa, segueix amb pas ferm a la Lliga Endesa. Després de començar la segona volta del campionat guanyant sense miraments el Monbus Obradoiro, una setmana després els d’Ibon Navarro han superat a domicili a un Baskonia que arribava a la cita a l’alça després de guanyar a la pista del Madrid i derrotar en Eurolliga el Khimki rus. Això si, els vitorians es presentarien a la 19a jornada ACB amb quatre baixes importants: Granger, Garino, Vildoza i Henry. El MoraBanc, per la seva banda, ho faria amb la baixa sabuda de Moussa Diagne més Nacho Llovet víctima d’un procés víric.

Malgrat patir en la lluita en el rebot, el MoraBanc Andorra començaria dominant el partit al Buesa Arena de Vitòria amb una aportació ofensiva molt repartida (5-10). El Baskonia, traient faltes personals i vivint del tir lliure, reaccionaria amb un 8-1 de parcial i un triple de Matt Janning col·locaria l’equip de Dusko Ivanovic per davant en el marcador (15-13). Els tricolor, però, reaccionarien deixant un empat a 17 al final del primer quart. A l’inici del segon el conjunt basc començaria sumant gràcies al poder interior de Youssoupha Fall. Anotant amb molta facilitat, i seguint fent mal en el rebot ofensiu, 17 en tot el partit, el Baskonia obriria un petit forat en el marcador (26-19) després d’un 9-2 de sortida però el conjunt d’Ibon Navarro tornaria a reaccionar amb dos triples consecutius de Bandja Sy i David Jelinek (26-25). Des de la defensa, tancant el rebot i corrent al contraatac el MoraBanc seguiria creixent dins del partit gràcies també a l’aparició de Clevin Hannah que, autor de vuit punts consecutius, permetria als tricolor marxar al descans amb una renda de quatre punts (33-37).

Una diferència que el Baskonia eixugaria ràpidament després de la sortida de vestidors amb un 6-0 de parcial aprofitant-se de la poca contundència defensiva del MoraBanc. L’equip basc tornaria a dominar l’electrònic per un ajustat 39 a 37. Però l’equip tricolor no marxaria mai del partit. Tirant dels punts de Senglin i Sy, el francès és multiplicaria en atac i en defensa asfixiant a Toko Shengelia, el MoraBanc afrontaria els últims deu minuts amb una mínima renda (51-52). Un MoraBanc què es deixaria el millor per a l’últim quart. A l’hora de la veritat, amb un 4-13/6-14 de sortida, jugant com un equip, tancant el seu rebot davant el desencert local en els triples (6/32), els del Principat, aprofitant-se d'un gran Dejan Musli i de la millor versió de Dejan Todorovic, afrontarien els últims minuts amb una valuosa renda de deu punts (57-67). A partir d’aleshores, a tres minuts del final, el Baskonia, defensant a tota pista, s’ho jugaria tot enviant el MoraBanc Andorra a la línia del tir lliure (14/22) amb un Frantz Massenat infal·lible. Al final, administrant la diferència i allunyant els fantasmes dels últims partits, el MoraBanc acabaria sumant una victòria de prestigi a Vitòria 27 anys després (73-77)

El MoraBanc Andorra afrontarà aquest dimecres una autèntica final a la pista de l’Unicaja de Màlaga. En el partit corresponent a la quarta jornada del Top16 de l’Eurocup, el conjunt tricolor està obligat a sumar la primera victòria si no vol quedar matemàticament eliminat d’Europa. L’enfrontament al Martin Carpena (20:45h) es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.