10º / 20º

El MoraBanc Andorra conquereix Catalunya (76-94)

L'equip del Principat, sòlid en defensa i contundent des del triple (17/30), s'ha proclamat campió de la Lliga Nacional Catalana ACB per primera vegada en la seva història apallissant en la final d'aquest diumenge al Barça Lassa. El combinat d'Ibon Navarro ha posat punt final a l'hegemonia blaugrana que acreditava 9 cursos consecutius aixecant el títol, 21 en total. Miki Vitali, MVP amb 15 punts i un 15 de valoració.

Quatre setmanes després de començar la pretemporada, el nou MoraBanc Andorra d'Ibon Navarro no podia encarar el nou curs i el nou projecte 2018-19 de millor manera. Després de jugar i perdre les finals del 2014, 2015 i 2017, a la quarta, també davant el tot poderós Barça Lassa, ha anat la vençuda.

El Pavelló Municipal Barris Nord de Lleida ha estat l'escenari d'una fita històrica. El MoraBanc Andorra, controlant el partit en tot moment, ha presentat les seves credencials des d'un inici amb un 0-10 de sortida. Intensos en defensa i amb un gran ritme ofensiu, els d'Ibon Navarro han vist com el Barça Lassa trigava més de quatre minuts a anotar la primera cistella i des del tir lliure. Els blaugrana, a remolc, han agafat una mica d'oxigen gràcies a la sortida de Thomas Heurtel. Amb el francès en pista els de Pesic han arribat al final del primer quart amb un 15-21. En el segon quart el Barça Lassa ha seguit retallant les diferències (18-21) però la inspiració del MoraBanc Andorra des del triple li ha permès agafar un màxim avantatge de quinze punts (22-37). Al descans, partit controlat pels andorrans (33-46).

En la segona meitat el MoraBanc ha seguit al seu ritme. Inspirat des de 6,75 gràcies a l'aportació de John Shurna (4/5), WalkerJelinek o Vitali, els del Principat han ampliat encara més les diferències arribant a tenir una màxima de 21 punts (51-72). El Barça de Pesic era incapaç de frenar les envestides andorranes. A l'últim quart els culers han buscat la remuntada a la desesperada amb un jove Aleix Font (8 punts) tirant del carro el dia del seu debut amb el primer equip. Al final el MoraBanc Andorra, amb una exhibició per recordar, no ha patit per tancar el partit i celebrar en gran una victòria històrica (76-94).

El MoraBanc Andorra tornarà a escena el proper 15 de setembre disputant un partit de pretemporada contra el Porto en el Memorial Quino Salvo. Per al debut de l'equip tricolor en lliga caldrà esperar fins al divendres 28 de setembre, a la Bombonera (19:15h), contra l'UCAM Murcia.

Informa: Òscar Merino/David Domingo/Joan López

Imatge: MoraBanc Andorra/Kevin Ribeiro