/

El MoraBanc Andorra es despenja de la lluita pels play-off (79-82)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la dissetena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (15-17) després de perdre 79-82 contra el tot poderós Barça Lassa. Malgrat arribar a guanyar de setze punts (32-16) en el segon quart i de nou al descans (48-39), la segona meitat ha passat factura al conjunt tricolor. Amb aquesta ensopegada, a dues victòries dels play-off quan queden dues jornades per disputar-se, el MoraBanc es queda sense marge per a l’error. Moussa Diagné de nou l’MVP amb 16 punts, 5 rebots, 19 de valoració.

El MoraBanc s’agafa a les matemàtiques i al bàsquet ‘average’ per continuar creient en el miracle dels play-off. En aquesta recta final de la fase regular, els andorrans, amb l’aigua al coll, estan obligats a sumar per victòries els dos partits que els queda (Breogan a casa i Unicaja fora) i esperar que els rivals directes, BAXI Manresa , Divina Joventut o Tecnyconta Saragossa, no ho facin. Aquesta és l’única via que li queda a l’equip del Principat per intentar acabar entre els vuit primers.

La derrota d’aquest diumenge contra un Barça Lassa molt necessitat ha deixat el MoraBanc entre l’espasa i la paret i això que l’inici dels locals cridava a l'optimisme. Marcant el ritme, amb molta energia, mossegant en defensa i amb un encert espectacular en el triple (6/9) amb un Miki Vitali tocat per una vareta màgica (3/3 en triples), l’equip del Principat acabava el primer quart amb un il·lusionant 29-16. Un triple de Dylan Ennis a l'inici del segon quart deixava la màxima en el partit (32-16) però els blaugrana, des de la defensa, reaccionaven gràcies al talent de Thomas Heurtel (19 punts). El base francès apropava els seus a només sis punts de diferència (38-32) després d’un 9-16 de parcial. A partir d’aleshores, l’aparició de David Jelinek amb vuit punts consecutius permetia als tricolor tornar a agafar una còmoda renda (46-34) per arribar al descans amb un 48-39.

En la represa, malgrat començar anotant (50-39), el MoraBanc Andorra, de més a menys, ha anat perdent l’encert i les bones sensacions de la primera meitat producte, en gran part, de la defensa blaugrana. Els culers, retallant poc a poc les diferències, amb l’encert de Pierre Oriola (12 punts) en la recta final del tercer quart, capgiraven el marcador (58-59) després d’un 8-20 de parcial. El MoraBanc Andorra afrontava l’últim quart dins de partit (62-66). En els últims minuts, arribant a perdre per deu punts (70-80), amb un Barça matador des del triple (15/23), el MoraBanc, espès en atac, s’ha acabat quedant a les portes de la victòria després d’un 9-2 de parcial. El definitiu 79-82 no ha tingut res a veure amb la valoració final (94-81).

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la 33J de la Lliga Endesa, serà aquest proper dissabte a la Bombonera contra el Breogan (20:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.