/ 12º

El MoraBanc Andorra, més líder (89-61)

A deu jornades per al final de la fase regular, el MoraBanc Andorra s’ha col·locat encara més líder de la LEB Or amb un coixí de dues victòries respecte al segon classificat després de sumar aquest dissabte la 22a victòria de la temporada, novena consecutiva, davant el Juaristi aprofitant l'ensopegada del Zunder Palència a Castelló. El partit, seriós i còmode per als interessos locals, quedaria sentenciat al final del tercer quart (70-45) amb una aportació molt coral. A destacar els 16 punts de Chris Czerapowicz o els 14 punts, 5 rebots i un 22 de valoració de Marin Maric, MVP del partit.

El MoraBanc Andorra no podia deixar passar aquesta oportunitat. Després de derrotar el Zunder Palència a casa i fer el mateix una setmana després en la sempre complicada pista del San Pablo Burgos, el MoraBanc Andorra es preparava per a afrontar un partit trampa en la 24a jornada de Lliga amb la visita del Juaristi, equip en descens que ocupa la segona posició per la cua. Però com ha repetit moltes vegades Natxo Lezkano a la sala de premsa, si alguna cosa caracteritza a aquest equip és la mentalitat i el respecte amb el qual prepara i afronta cadascun dels partits que disputa sigui contra el rival que sigui. Aquest dissabte, en la Bombonera, es veuria un nou exemple. Mentrestant, el MoraBanc, continua fent camí cap al seu propòsit que no és un altre que l'ascens directe a l'ACB després de sumar la 22a victòria del curs (12 de 12 en la Bombonera), dues més que el seu immediat perseguidor, un Zunder Palència que aquest divendres perdria en la pista del TAU Castelló (85-80). Queden deu finals.

El MoraBanc Andorra començaria marcant territori amb un 13-0 de sortida i un gran joc combinatiu entre pivots. A destacar els primers minuts de Nacho Llovet. Però el Juaristi aprofitaria una certa relaxació local per a emportar-se el segon parcial del primer quart (11-12) i tancar els primers deu minuts amb dotze punts de desavantatge (24-12).

La versió del MoraBanc no milloraria a l'inici del segon quart i un 3-6 de sortida (27-18) obligaria a Natxo Lezkano a demanar temps mort. A partir d'aleshores el MoraBanc reaccionaria amb la direcció de Rafa Luz i l'encert de Czerapowicz. El conjunt tricolor arribaria a tenir una màxima de 17 punts (44-27) però el conjunt basc s'agafaria als triples de Nathan Hoover per a continuar viu en el partit. Al descans, important avantatge per a l'equip local (48-33).

Però una bona sortida del MoraBanc Andorra després de passar pels vestuaris posaria terra pel mig i acabaria amb qualsevol opció de remuntada del quadre visitant. Jugant a plaer amb els punts de Thomas Schreiner i Marin Maric, els tricolor tancarien el tercer quart amb un contundent 70-45. Amb el partit sentenciat, Natxo Lezkano aprofitaria l'últim quart per donar minuts als menys habituals. Al final, partit seriós i còmode per a un MoraBanc Andorra que dormirà més tranquil en la zona més alta de la classificació amb dues victòries de marge respecte al segon classificat quan queden deu jornades per al final de la fase regular (89-61).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el divendres 24 de març a la pista del Força Lleida (21:15h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: César de Pablos-BCA
Locució: Sergi Cano