/ 14º

El MoraBanc Andorra no llença la tovallola (91-84)

El MoraBanc Andorra, a una jornada per al final de la fase regula

El MoraBanc Andorra, a una jornada per al final de la fase regular, apura les seves opcions de disputar els play-off després de sumar la setzena victòria del curs (16-17) derrotant 91-84 el Cafès Candelas Breogan en un partit que s’ha decidit en l’últim quart gràcies a un 24-13 de parcial i que ha condemnat els gallecs al descens malgrat donar molta guerra. Moussa Diagné MVP amb 17 punts, 10 rebots, 30 de valoració.

Fora dels play-off pràcticament durant tota la temporada, l’equip del Principat no vol renunciar a lluitar pel títol de lliga. Això si, malgrat fer la seva feina i sumar la setzena victòria, els d’Ibon Navarro hauran d’estar molt pendents del que faci aquest diumenge el Tecnyconta Saragossa a Las Palmas de Gran Canària i del que faci el Divina Joventut el proper dimecres a Vitòria. D’aquests resultats depèn que el MoraBanc arribi amb opcions el proper diumenge a Màlaga.

En l’últim partit de la fase regular a la Bombonera, l’equip tricolor, obligat a guanyar com fos, començava amb poques idees, patint en defensa i a remolc en tot moment en el marcador (2-9) davant un Breogan encertat en el triple. Sense poder ni saber controlar el joc, els gallecs seguien ampliant les diferències (9-17) però una estirada dels locals, amb Rafa Luz (14p 4a 17v) i Jerome Jordan (8p 5r) a pista, deixava el MoraBanc a només dos punts de diferència (20-22). 22-26 al final del primer quart.

La dinàmica en el segon quart seguiria sent la mateixa. L’equip de Tito Díaz, malgrat jugar-se la permanència a la Bombonera, no es deixava portar pels nervis i seguia dominant clarament el partit arribant a tenir una màxima de deu punts (35-45) davant un MoraBanc desencertat en el triple (4/13) i patint en el rebot. Una reacció dels andorrans els deixava a quatre punts de diferència (41-45) pel definitiu 41-47 al descans.

En la represa, el MoraBanc, conscient que les opcions de play-off passaven per reaccionar com fos, veia com el Breogan ampliava encara més les diferències amb un gran Lucio Redivo, Gerun i Alec Brown (44-57). Però en el moment més complicat l’equip d’Ibon Navarro s'agafava a Walker (12 punts), Jelinek (17 punts), Dylan Ennis (10 punts) i a un incansable Moussa Diagné per col·locar-se a dos punts (55-57) després d’un 11-0 de parcial. El tercer quart acabava amb un 62-69.

En els últims minuts, fent una passa en defensa, deixant la feina per a l’últim quart, el MoraBanc aconseguia remuntar després d’un triple de Reggie Upshaw (74-73). A partir d’aleshores, traient orgull, el MoraBanc acabava sentenciant el partit, mantenint vives les seves opcions de play-off i celebrant la victòria amb tota l’afició en l’últim enfrontament de la fase regular a casa (91-84).

El proper partit del MoraBanc Andorra serà diumenge vinent a la pista de l’Unicaja de Màlaga (12:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.