/ 14º

El MoraBanc Andorra, a la lluna de València (72-73)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest divendres la tretzena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (13-13) després de perdre 72-73 contra el València Basket. L’equip tricolor, amb 17 pilotes perdudes, guanyant de dotze punts a l’inici de l’últim quart (60-48), ha deixat escapar la victòria en l’últim segon després d’un 14-25 de parcial. Albicy ha desaprofitat el triple final. El millor dels andorrans, Moussa Diagné que, 24 hores després d’abandonar l’hospital, ha acabat amb 7 punts, 9 rebots, 18 de valoració. L’MVP Bojan Dubljevic amb 14 punts, 6 rebots, 22 de valoració.

Amb les baixes per lesió de Walker i Stevic, els problemes intestinals de Landing Sané i l’ensurt de Moussa Diagné ingressat aquesta setmana a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per culpa d’uns marejos, el MoraBanc Andorra ha preparat com ha pogut el partit d’aquest divendres que obria la 26a jornada de la Lliga Endesa degut als compromisos europeus del València Basket. Després de sumar dues victòries consecutives contra l’Herbalife Gran Canària i a la pista del Delteco Guipúscoa, l’equip tricolor ha deixat escapar una victòria que tenia encarrilada a l’inici de l’últim quart (60-48) i que pot ser vital en la lluita per disputar els play-off.

El partit ha començat amb una fluixa posada en escena del MoraBanc Andorra (5-13) producte de la seva feblesa defensiva. Això sí, l’entrada a pista de Rafa Luz i Moussa Diagné 24 hores després de rebre l’alta mèdica, ha canviat la dinàmica del partit. El MoraBanc, després d’un 11-2 de parcial amb un Albicy especialment encertat des del triple (4/7) ha deixat un 16-15 al final del primer quart. En el segon període el conjunt che, fent mal en el rebot (12 ofensius), ha tornat a agafar la davantera en el marcador (21-27) gràcies als punts de Matt Thomas, però el MoraBanc, molt intermitent en la primera meitat, ha tornat a oferir la seva millor versió en defesa per capgirar l’electrònic (31-27) després d’un 10-0 de parcial. Al final, 37-37 al descans.

En la segona meitat el MoraBanc ha tingut un molt bon inici (43-37) però les pilotes perdudes, moltes, 17 en tot el partit, han impedit al conjunt tricolor ampliar les diferencies davant un València molt desencertat en el triple. Arribant a guanyar de 13 punts (58-45), una cistella final de Joan Sastre ha deixat un 58-48 a deu minut pel final. Amb el partit encarrilat (60-48), una antiesportiva de Guillem Vives a Rafa Luz que els àrbitres s’han empassat ha començat a capgirar la tendència. En un final a cara o creu, perdent d’un punt (72-73) a nou segons pel final, el MoraBanc Andorra no ha sabut gestionar l’últim atac. Andrew Albicy s’ha jugat la victòria amb un triple que no ha entrat.

La propera cita del MoraBanc Andorra serà dissabte vinent a la pista del Baskonia (18h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.