/ 20º

El MoraBanc Andorra, amb la mel als llavis (91-90)

L’equip del Principat ha posat punt final a la ratxa de qua

L’equip del Principat ha posat punt final a la ratxa de quatre victòries consecutives en la Lliga Endesa després de sumar la desena derrota de la temporada (10-10) a la pista del Movistar Estudiantes. El MoraBanc, molt irregular, ha tingut en mans de John Shurna el triple de la victòria sobre la botzina. David Walker (18 punts, 4 rebots, 3 assistències) el millor dels andorrans amb un 17 de valoració. Omar Cook, MVP del partit amb 11 punts, 6 rebots, 23 de valoració.

Després de tancar el Top-16 europeu perdent a la pista de l’Unics Kazan, quatre dies després, el MoraBanc s’ha retrobat amb la derrota a la Lliga Endesa. Un entrebanc més en la seva lluita per disputar els play-off. Els d’Ibon Navarro, molt febles en defensa, han començat el partit permetent moltes cistelles fàcils al Movistar Estudiantes. El conjunt madrileny, amb un 62% d’encert en tirs de dos en el primer quart, i guanyant la lluita en el rebot (13/5), ha arribat a tenir una màxima de vuit punts (26-18). En la recta final dels primers deu minuts l’equip del Principat, des del tir lliure, ha pogut maquillar el marcador (28-24). La reacció andorrana ha seguit a l’inici del segon quart amb un 0-9 de sortida. Des de la defensa, en un minut de joc, els del Principat han estat capaços de capgirar el marcador arribant a tenir una màxima de cinc punts (28-33). Amb un intercanvi constant de cistelles, madrilenys i andorrans han arribat al descans amb un ajustat 45-44.

Després de sortir dels vestidors, el MoraBanc ha tornat a oferir la seva pitjor versió amb un 7-0 de parcial (52-44) però l’equip del Principat, capaç del millor i del pitjor, seguia trobant arguments per contrarestar les envestides locals. En aquest cas, una nova reacció andorrana els ha permès arribar al final del tercer quart amb una renda de tres punts (65-68). Els millors minuts del MoraBanc encara estaven per arribar. Un 8-13 de parcial a l’inici de l’últim quart ha deixat un 73-81 a poc més de cinc minuts pel final. Amb el Movistar Estudiantes contra les cordes, un temps mort de Josep Maria Berrocal ho ha canviat absolutament tot i els locals, amb un sorprenent 14-0 de parcial, han deixat un 87-81. Malgrat la reacció estudiantil, el MoraBanc Andorra encara no havia dit la darrera paraula i gràcies al triples de Shurna i Vitali, l’equip tricolor, amb més vides que un gat, ha tingut l’últim atac del partit però el llançament final de Shurna ha deixat al MoraBanc amb la mel als llavis.

El proper partit del MoraBanc Andorra serà d’aquí a tres setmanes, el diumenge 3 de març, compromís de la 21a jornada de la Lliga Endesa davant el Reial Madrid a la Bombonera. Pel mig queda la disputa de la Copa i l’aturada de la competició ACB per les finestres FIBA.