/ 14º

El MoraBanc Andorra paga una fluixa primera meitat (87-83)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la setzena derrota d

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la setzena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (13-16) després de perdre 87-83 a la pista de l’Iberostar Tenerife. El conjunt d’Ibon Navarro, rebent 54 punts al descans, ha arribat a perdre de quinze punts (68-53) en el tram final del tercer quart. Amb aquesta nova ensopegada, quarta consecutiva, l’equip del Principat s’allunya encara més dels play-off. L’MVP del partit Andrew Albicy amb 14 punts, 14 assistències (rècord ACB de la temporada compartit amb Heurtel), 23 de valoració. David Jelinek màxim anotador amb 17 punts.

Després de perdre contra València Basket per un punt de diferència i Baskonia i Tecnyconta Saragossa per dos punts, amb la polèmica cistella final d’Stan Okoye, el MoraBanc Andorra visitava aquest dissabte el Santiago Martin de Tenerife i ho feia amb la necessitat de reaccionar per no allunyar-se encara més de l’objectiu dels play-off. Aquesta nova derrota, però, a la pista d’un rival directe, complica encara més la situació del conjunt tricolor quan només queden cinc jornades per al final de la fase regular.

Els del Principat, molt encertats des del triple d'inici amb David Jelinek (17 punts) i Andrew Albicy (14 punts) com a únics referents ofensius, han començat el partit agafant la davantera en el marcador (2-6). El conjunt canari, fent mal per dins amb Colton Iverson, trencava la tendència amb un 9-0 de parcial (11-6) però l’equip tricolor seguiria vivint del triple (13-17). En un primer quart ajustat, el MoraBanc acabaria pagant molt car una falta antiesportiva de Jerome Jordan. Un 5-0 de parcial deixava un 28-23. A l'inici del segon quart l’Iberostar Tenerife ha seguit castigant des del triple amb un inspirat Lucca Staiger (4/5). Els canaris, dominant a plaer, obrien forat en el marcador (46-32) davant un MoraBanc incapaç de trobar arguments per respondre. Dos triples de David Jelinek i Reggie Upshaw donaven cert oxigen a l’equip tricolor (46-35) però una nova estirada local amb un 8-4 de parcial deixava un perillós 54-39 al descans.

En la represa el MoraBanc tornava a la pista conscient que calia fer una passa en defensa. De fet, la segona meitat no ha tingut res a veure amb la primera. Amb una millor activitat defensiva, l’equip d’Ibon Navarro s’ha arribat a col·locar a nou punts de diferència (58-49) després d’un 4-10 de sortida però els locals, impulsats per un inspirat Ferran Bassas i amb els punts de Richotti o Beirán, tornaven a marcar diferències agafant una màxima de quinze punts (68-53). Dotze al final del tercer quart (71-59). Malgrat veure’s a sota en el marcador des del tram final del primer quart, el MoraBanc no ha renunciat mai a la victòria i l’aparició de Dylan Ennis en l’últim quart obria una petita finestra a l’esperança. El jugador canadenc, desaparegut durant tot el partit, apareixia a vuit minuts del final amb cinc punts pràcticament consecutius que apropaven els andorrans a la remuntada (77-71). Lluitant fins a l’últim instant, en un nou final a cara o creu (84-81) però sense encert en el moment crucial i novament amb decisions arbitrals discutibles i contraries als interessos del MoraBanc, l’equip del Principat ha acabat pagant la fluixa primera meitat (87-83).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper diumenge (17h), a la Bombonera, contra el Monbus Obradoiro, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino
Imatge: MoraBanc Andorra