/

El MoraBanc Andorra, partit per a oblidar en el retorn de la Lliga Endesa (60-70)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la desena derrota (12/10) ACB de la temporada, després de perdre contra l’Herbalife Gran Canària. Els tricolor, desconeguts, han pagat el 38% d’encert en els tirs de camp i les 18 pilotes perdudes. Dejan Musli, MVP amb 12 punts, 7 rebots, 17 de valoració.

A dotze partits de finalitzar la fase regular de la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra, tres setmanes després, amb la disputa de la Copa i l’aturada de les finestres FIBA pel mig, ha perdut el fil de la competició i les bones sensacions en el seu camí cap als play-off. La derrota d’aquest dissabte és la segona consecutiva dels tricolor en la fase regular. La segona ensopegada en els cinc partits disputats en aquesta segona volta del campionat.

El MoraBanc Andorra, sense ritme, sense energia i amb molts problemes per anotar, començaria el partit dominant l’electrònic gràcies a les seves bones accions defensives malgrat tancar el primer parcial amb un ajustat 12-11 en un quart marcat per les imprecisions d’uns i altres.

En el segon quart l’equip canari, sota la batuta d’Omar Cook i els punts de John Shurna, sortiria més endollat i encertat a diferència d’un MoraBanc Andorra que seria víctima de la seva pròpia precipitació. Jugant amb molt poques idees, perdent 11 pilotes en els primers vint minuts, els d’Ibon Navarro (renovat aquesta setmana fins 2022) arribarien a perdre per sis punts (20-26) després d’un 8-15 de sortida. Els tricolor reaccionarien tímidament des del tir lliure i eixugarien la diferència (26-28) per arribar al descans amb un ajustat 26-30.

La passada pels vestidors tampoc ajudaria a un MoraBanc Andorra superat en el 1 contra 1 i prenent males decisions en el llançament. L’Herbalife Gran Canària, tot el contrari. Els de Fotis Katsikaris, jugant a plaer, agafarien una diferència de 10 punts (31-41) davant d’un MoraBanc que seguiria donant moltes facilitats malgrat encarar la recta final amb un esperançador 43-49 però un 2-10 de sortida en l’últim quart deixaria el partit pràcticament sentenciat (45-59).

Al final, amb més cor que cap, l’equip tricolor ho intentaria fins l’últim moment però avui no seria el seu dia davant d’un Herbalife que fins ara no sabia el que era guanyar a la Bombonera (60-70) i ho ha aconseguit en un dia històric per David Jelinek, jugador que més vegades ha defensat la samarreta del MoraBanc a l’ACB (122) superant a Jou Llorente.

El MoraBanc Andorra es prepara ara per dir adéu a l’Eurocup disputant aquest proper dimecres l’últim partit del Top-16 a la pista del Tofas Bursa turc (18h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad