13º / 21º

El MoraBanc Andorra patina a Mònaco en l’estrena europea (82-66)

L’equip tricolor ha debutat amb derrota a l’Eurocup 2

L’equip tricolor ha debutat amb derrota a l’Eurocup 2019/20 després de perdre 82-66 a la pista del Mònaco. La defensa, les pilotes perdudes (18), les concessions en el rebot i el fluix encert en el tir exterior (10/31), ha deixat sense opcions l’equip d’Ibon Navarro. Moussa Diagné el millor dels andorrans (11 punts, 6 rebots, 15 de valoració) i Dejan Todorovic màxim anotador (14 punts).

Per tercera temporada consecutiva el MoraBanc Andorra passejarà el seu nom per Europa, això sí, l’actual semifinalista de l’Eurocup no ha tingut una bona estrena en la segona millor competició continental davant d’un rival que, com ja s’esperava, ha imposat el seu físic des del salt inicial i ha acabat rematant la feina amb l’encert exterior. Destacar els 16 punts, 6 rebots, 20 de valoració d’O’Brien i els 12 punts, 8 assistències, 5 rebots, 21 de valoració de Dee Bost.

De fet, malgrat començar movent la pilota amb criteri i trobant tirs alliberats, el desencert habitual del MoraBanc Andorra en aquest inici de temporada ha marcat el primer quart (2/10) i el partit en general (10/31). El Mònaco, fent-se fort per dins, agafava la davantera malgrat l’ajustat 19-13 al final dels primers deu minuts. La diferència en el marcador aniria augmentant en els següents minuts. Els d’Ibon Navarro, sense un nord clar, serien víctimes dels seus propis regals en forma de pilotes perdudes. 18 en tot el partit. Regals que els locals, posant una marxa més, no desaprofitarien arribant a tenir una perillosa renda de tretze punts (38-25) però l’aparició de Moussa Diagné i sobretot Dejan Todorovic permetria als tricolor no desenganxar-se del tot (39-30). Això sí, una nova reacció de l’equip de Sasa Obradovic abans del descans amb un 8-2 de parcial (4/7 en triples) deixaria un preocupant 47-32.

Però en la represa el MoraBanc Andorra, contra les cordes, obligat a reaccionar, sortiria amb una altra mentalitat, més intens en defensa. Clevin Hannah amb dos triples pràcticament consecutius faria somiar a l’equip tricolor amb una possible remuntada (56-48). A l’hora de la veritat però, els errors propis tornarien a condemnar els homes d’Ibon Navarro que, en un obrir i tancar d’ulls veien com el Mònaco es feia amb el màxim avantatge (67-51). Una petita reacció del MoraBanc, fent la goma durant tot el partit, deixava encara un esperançador 67-55 a deu minuts per al final. Un últim quart on l’equip tricolor en cap moment s’ha donat per vençut. De fet, a la desesperada, amb un inspirat David Walker, els andorrans han estat capaços de baixar de la barrera psicològica dels deu punts (73-64) però a l’hora de la veritat el Mònaco en cap moment ha patit per sumar la primera victòria d’aquest Grup A de l’Eurocup davant d’un MoraBanc que segueix amb molt marge de millora en aquest inici de curs (82-66).

El proper partit del MoraBanc Andorra serà diumenge a la Bombonera (20h) contra el Barça en la tercera jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.