/ 14º

El MoraBanc Andorra redreça el rumb ACB a Madrid (79-87)

El MoraBanc Andorra ha aconseguit aquest diumenge la quarta vict&

El MoraBanc Andorra ha aconseguit aquest diumenge la quarta victòria (4/4), primera fora de casa a la Lliga Endesa, guanyant 79-87 a la pista del Movistar Estudiantes amb un 10/24 en triples. Malgrat arribar a guanyar de 14 punts, el conjunt tricolor ha sabut patir en la recta final. Clevin Hannah (13 punts, 14 de valoració), Moussa Diagné (14 punts) i Tyson Pérez (8 punts, 8 rebots), els millors del MoraBanc.

El MoraBanc Andorra sembla que ha enterrat la dinàmica negativa que l'havia portat a sumar tres derrotes consecutives entre ACB i Eurocup. De fet, si el passat dimarts, a la Bombonera, els tricolor començaven a redreçar el rumb amb la victòria europea contra el Mònaco, aquest diumenge s’han retrobat amb el triomf a la Lliga Endesa a la pista del Movistar Estudiantes deixant enrere les derrotes contra el Betis a Sevilla i a casa davant l’UCAM Múrcia.

L’equip, sempre per davant en el marcador, protagonitzava una bona posada en escena (4-10). Atents, agressius en defensa, trobant bons tirs i l’encert exterior de Massenat (12 punts), Todorovic (12 punts) i Senglin (13 punts), el MoraBanc agafaria les regnes del partit i del marcador arribant a tenir nou punts d’avantatge en els primers minuts (8-17). Una petita reacció local deixaria un 11-17 al final del primer quart.

L’equip tricolor, intens en defensa, seguiria controlant el ritme del partit i un 8-16 de sortida a l’inici del segon quart deixaria un màxim avantatge de catorze punts (19-33) que evidenciava la superioritat dels andorrans. Això sí, les pilotes perdudes (19 en tot el partit) i els rebots ofensius del Movistar Estudiantes (12 en tot el partit) permetria al conjunt madrileny agafar-se al marcador. En la recta final del segon quart, els jugadors estudiantils farien un pas endavant en defensa què juntament amb l’aparició de Víctor Arteaga, Dario Brizuela (MVP del partit amb 17 punts) i Phil Scrubb es traduiria amb un 15-8 de parcial i un 34-41 al descans. Això sí, els set punts de diferència no feien justícia a la superioritat andorrana en la primera meitat.

Però la situació es complicaria encara més després de sortir dels vestidors perquè un 7-0 de parcial amb Kenny Kadji (15 punts, 7 rebots) de protagonista deixaria un empat a 41. En aquell moment, però, el MoraBanc Andorra despertaria. Fins i tot l’expulsió d’Ibon Navarro després de veure dues sorprenents tècniques consecutives no descentraria els jugadors tricolor.

Amb David Eudal als comandaments de la nau i amb un Tyson Pérez portentós sota els cèrcols, dos triples consecutius de Todorovic i Senglin permetrien tancar el tercer quart amb una còmoda renda (52-65). Però encara quedaria molt partit per disputar-se. Tant és així que les desconnexions andorranes juntament amb l’aparició desesperada de Phill Pressey (8 punts) i Dario Brizuela deixaria els locals a només tres punts de diferència (71-74) a pocs minuts del final. Minuts que es farien molt llargs.

Però en el moment més calent del partit, sabent patir, superant l’asfíxia local i ambiental del Wizink Center de Madrid, amb Moussa Diagne tirant del carro (14 punts), el MoraBanc Andorra trauria caràcter per acabar sumant una victòria molt important, la quarta del curs, la primera a domicili a la Lliga Endesa, que els permet mirar cap amunt (79-87).

El proper compromís del MoraBanc Andorra corresponent a la setena jornada de l’Eurocup serà aquest dimarts (19:30h) a la pista del Ratiopharm ULM en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.