/ 20º

El MoraBanc Andorra reprèn el bon camí (93-69)

El MoraBanc Andorra s’ha fet aquest diumenge amb la desena

El MoraBanc Andorra s’ha fet aquest diumenge amb la desena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (10/8) després de superar 93-69 el Monbus Obradoiro. L’equip tricolor, molt superior en el rebot (40/19), amb un molt bon percentatge en el tir de dos (30/42), no pas en el tir lliure (18/32), trencaria el partit en la segona meitat amb un 46-26 de parcial. Nacho Llovet, 6 punts, 9 rebots, 23 de valoració, i Clevin Hannah, 14 punts, 20 de valoració, els millors del conjunt andorrà.

Després d'acabar la primera volta amb una derrota al Nou Congost de Manresa, el MoraBanc Andorra ha encetat el segon tram de la Lliga Endesa amb una necessària i balsàmica victòria que li permet deixar enrere tres derrotes consecutives entre ACB i Eurocup. Tres doloroses derrotes contra la Penya, BAXI Manresa i Tofas Bursa què, pel que s’ha vist aquest diumenge, poden marcar un punt d’inflexió.

Després de fer realitat l’objectiu de la Copa, el MoraBanc Andorra ha començat amb bon peu la segona volta de la Lliga Endesa en busca d’un nou repte, un nou objectiu: els play-off ACB. Amb Walker recuperat del seu procés víric però encara sense Moussa Diagne, el MoraBanc aprofitaria el partit contra el Monbus Obradoiro per recuperar la seva confiança. Amb una bona posada en escena des de la defensa i jugant amb pausa en atac amb protagonisme inicial per Dejan Musli, l’equip tricolor començaria dominant clarament el partit i el marcador arribant a tenir un màxim de catorze punts de diferència (20-6). Però l’entrada a pista de Fletcher Magee amb el seu habitual encert exterior despertaria el Monbus Obradoiro amb un 5-9 de parcial i un 25-16 al final del primer quart. Les forces s’igualarien en el segon quart. Amb Magee liderant l’equip gallec, el Monbus seguiria retallant les diferències (28-23) però l’aparició de Clevin Hannah amb cinc punts consecutius tornaria a deixar un +10 pels andorrans (33-23). Una diferència que els locals ampliarien en la recta final de la primera meitat (47-36) malgrat fallar nou tirs lliures (9/18), catorze en tot el partit (18-32) però un últim minut fatídic amb un 0-7 de parcial faria que l'Obradoiro marxés al descans amb un ajustat 47-43.

Però en la segona meitat el MoraBanc sortiria per feina. Amb una gran intensitat defensiva, amb una aportació ofensiva molt repartida i un Nacho Llovet imperial, l’equip d’Ibon Navarro s’aproparia a la victòria amb un +17 al final del tercer quart amb un 25-12 de parcial (72-55). En els últims deu minuts, sense baixar el llistó, el conjunt tricolor no donaria cap opció al Monbus Obradoiro i amb un 46-26 en la segona meitat, recuperant la seva identitat, els del Principat sumarien la desena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (93-69).

El MoraBanc Andorra afrontarà aquest dimarts la tercera jornada del Top-16 de l’Eurocup contra l’Unicaja de Màlaga (20h) en busca de la primera victòria en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.