/ 14º

El MoraBanc Andorra s’acomiada d’Europa donant la cara a Turquia (97-94)

El MoraBanc Andorra s’ha acomiadat aquest dimecres de l&rsq

El MoraBanc Andorra s’ha acomiadat aquest dimecres de l’Eurocup sumant la cinquena derrota (1/5) en l’última jornada del Top-16 a la pista del Tofas Bursa (97-94). En un partit intranscendent, els d’Ibon Navarro, malgrat arribar a perdre de 14 punts en la primera meitat després d’un 27-4 de parcial, reaccionarien en la segona fins al punt de tenir el triple de la pròrroga en mans de David Walker. Dejan Todorovic el millor dels tricolor amb 14 punts i un 17 de valoració.

Europa s’ha acabat. El MoraBanc Andorra, malgrat afrontar les últimes jornades del TOP16 sense opcions lluny de les semifinals del curs passat, ha complert amb els objectius marcats a l’inici de la temporada. L’aventura europea començaria amb una derrota a Mònaco a principis d’octubre en una primera fase de l’Eurocup que l’equip d’Ibon Navarro superaria amb nota gràcies a cinc victòries consecutives que els classificaria pel TOP16 amb molta autoritat. Però la segona fase estaria marcada per una derrota inicial a Badalona en un partit que el MoraBanc tenia controlat i encarrilat. Després vindrien tres derrotes més (0/4). A la cinquena aniria la vençuda, a casa, contra la Penya i amb un triple final de Clevin Hannah, i aquest dimecres a Turquia, en l’últim partit de la temporada a Europa, sense res en joc, el MoraBanc s’ha acomiadat amb una nova derrota a la pista del Tofas Bursa.

El partit començaria amb molt bones sensacions pels tricolor. Aplicats en defensa i encertats en atac (4/6 en triples) amb l’aportació de Jelinek (14 punts) o Musli (13 punts), el MoraBanc, amb moltes rotacions, arribaria a tenir un màxim de nou punts (8-17). Però a partir d’aleshores el partit canviaria de forma radical. Els locals, pujant línies en defensa dificultarien la fluïdesa ofensiva dels andorrans i acabarien capgirant el marcador gràcies a l’encert de Rion Brown (13 punts) protagonista d’un 4/5 en triples. Un 16-3 de parcial permetria al Tofas tancar el primer quart amb un 24-20 al marcador. En el segon el parcial seguiria creixent. Les males sensacions del MoraBanc en el tram final del primer quart les arrossegaria amb un 27-4 de parcial que deixaria un 35-21. El MoraBanc, capaç del millor i del pitjor en un quart i mig, reaccionaria de la mà de Bandja Sy (12 punts), Nacho Llovet o Dejan Todorovic. De fet, un triple del serbi, el millor dels andorrans a Bursa, deixaria l’equip del Principat a només sis punts de diferència (45-39). Els turcs, vivint dels tirs lliures, tornarien a obrir un petit forat. +12 al descans (58-46).

Però el MoraBanc Andorra encara no havia dit l’última paraula. Una gran sortida de vestidors amb un 0-12 de parcial permetria els tricolor eixugar la diferència (58-58) i fins i tot tornar-se a posar per davant en el marcador molts minuts després (58-60). Eren els millors moments del MoraBanc què, fins i tot, no s’estaria de donar espectacle sobre el parquet del Tofas Spor Salonu de Bursa. Els turcs, per la seva banda, s’encomanarien a l’aportació de Yasar (12 punts) per tornar-se a posar per davant en el marcador en un tercer quart que finalitzaria amb un 75-66. A partir d’aquí, i sense deixar-se anar en cap moment, l’equip d’Ibon Navarro ho seguiria intentant fins a l’últim moment malgrat protagonitzar un intercanvi de cops que beneficava al conjunt turc (94-85) amb un imparable Devin Williams (MVP amb 22 punts, 6 rebots, 32 de valoració). Però una nova reacció andorrana amb un 3-9 de parcial deixaria el combinat del Principat a les portes de la pròrroga. De fet, sobre la botzina, després d’una bona defensa, David Walker desaprofitaria el triple final (97-94). Llàstima el 9/16 en tirs lliures. En tot cas, malgrat la derrota, el MoraBanc recupera les bones sensacions de cara al proper compromís de lliga.

Aquest dijous l’expedició tricolor viatjarà directament a Múrcia fent escala a València per preparar i disputar dissabte (18h) el partit corresponent a la 23a jornada de la Lliga Endesa a la pista de l’UCAM Múrcia en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.