/ 14º

El MoraBanc Andorra s’apunta a la festa dels play-off (64-77)

L’equip del Principat ha presentat aquest divendres la seva

L’equip del Principat ha presentat aquest divendres la seva candidatura als play-off de la Lliga Endesa després de sumar la quinzena victòria de la temporada (15-16) a la pista del BAXI Manresa, rival directe, capgirant a més el bàsquet ‘average’. La fortalesa defensiva del MoraBanc, l’encert en el triple (11/29) i la lluita en el rebot, claus en el triomf malgrat el 12/24 en tirs lliures. Moussa Diagné MVP amb 13 punts, 16 rebots, 32 de valoració.

Després de quatre derrotes consecutives el MoraBanc Andorra es treia un pes de sobre derrotant diumenge passat el Monbus Obradoiro. Ara, cinc dies després, l’equip del Principat segueix en línia ascendent sumant una nova victòria, segona consecutiva, que li permet seguir de ben a prop la lluita pels play-off quan només queden tres jornades per a finalitzar la fase regular. El MoraBanc Andorra està ara a una victòria del vuitè classificat.

Amb una molt bona feina defensiva el MoraBanc Andorra començava controlant el partit agafant ja els primers avantatges en el marcador (4-9) arribant a guanyar de sis punts en aquest primer quart (10-16) en part gràcies a l’encert des del triple (3/6). Els primers deu minuts acabaven amb un 16-20. El BAXI Manresa, sense Ryan Toolson lesionat en el primer quart amb problemes d’esquena, començava el segon fent un pas endavant i agafant de nou la davantera en el marcador. Després del 2-0 i 4-2 inicial, l’equip de Joan Peñarroya col·locava el 30-29 a mitjans del segon quart després d’un 14-9 de parcial gràcies a l’aportació de Lundberg (19 punts) i Pere Tomàs (14 punts). Però la inspiració d’Andrew Albicy  (17 punts 4/6 en triples) ho canviaria tot. El francès, castigant la zona del Manresa des del triple, permetia als andorrans marxar per dotze punts (30-42). Però quan semblava que el MoraBanc posava la directa, un 8-2 de parcial propiciat per un parell de badades defensives dels andorrans en la lluita pel rebot i dos 2+1 consecutius dels locals, donava ales al BAXI Manresa que arribava al descans amb un ajustat 38-44.

En la represa el MoraBanc Andorra sortia adormit i dues pilotes perdudes, deu en tot el partit, propiciava un 5-0 que deixava els manresans a un punt de diferència (43-44). Aleshores, l’aparició de Dylan Ennis (14 punts) amb dos triples consecutius, més el recital de Moussa Diagné, amo i senyor de la pintura, tornava a endollar el MoraBanc que, controlant el partit i el marcador en tot moment, tancava el tercer quart amb una còmoda renda de nou punts de diferència (47-56) en part, també, gràcies a la bona feina de Reggie Upshaw sota els cèrcols (8 rebots). En l’últim quart, arribant a guanyar de catorze punts (49-63), el MoraBanc es retrobava amb vells fantasmes (57-63) però, malgrat el 12/24 en tirs lliures, una nova estirada andorrana permetia al conjunt tricolor tancar un partit i una victòria més l’’average’ que li obre les portes dels play-off (64-77).

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la 32J de la Lliga Endesa, serà aquest diumenge a la Bombonera contra el Barça Lassa (19:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.