/ 12º

El MoraBanc Andorra torna a aixecar el vol a l’ACB (72-87)

El MoraBanc Andorra, que venia de dues derrotes consecutives, ha

El MoraBanc Andorra, que venia de dues derrotes consecutives, ha sumat aquest dissabte la 13a victòria de la temporada a l’ACB guanyant amb autoritat a la pista de l’UCAM Múrcia (72-87) després de dominar per 24 punts de diferència. Els tricolor, amo i senyors del rebot (21/45), trencarien el partit en el tercer quart amb un 11-31 de parcial. Clevin Hannah MVP amb 17 punts, 4 rebots, 4 assistències i un 20 de valoració.

Cada vegada va quedant menys. Són onze les jornades que queden per finalitzar la fase regular de la Lliga Endesa i el MoraBanc Andorra, setè classificat, situat en la zona noble de l’ACB, necessitava reaccionar després de sumar dues derrotes consecutives a Burgos (abans de la Copa) i a casa contra l’Herbalife Gran Canària. Dit i fet. Aquest dissabte, tres dies després d’acabar l’aventura europea amb una ajustada derrota a la pista del Tofas Bursa, l’equip d’Ibon Navarro allargaria les bones sensacions mostrades a Turquia i ho remataria sumant una victòria molt important que li permet consolidar-se en la zona de play-off i ja veurem si també escalar alguna posició a la classificació.

Amb moltes alternances en el marcador, l’inici del partit al Palau d’Esports de Múrcia no tindria res a veure amb el que ens reservaria la segona meitat. De fet, els primers vint minuts estarien marcats per l’absoluta igualtat entre uns i altres. Això sí, els d’Ibon Navarro, a mida que anaven passant els minuts, anirien desgastant una mica més els jugadors de Sito Alonso. Un UCAM Múrcia que començaria vivint dels triples de Jarell Eddie (6-4). El primer triple del MoraBanc trigaria en arribar, portaria la signatura de Frantz Massenat (16 punts) i col·locaria els tricolor per davant en el marcador (11-12). I així fins al final del primer quart (19-18). Uns primers minuts de presa de contacte on el MoraBanc Andorra, precipitat, no acabaria de portar el ritme del partit. Les pilotes perdudes donarien oxigen al conjunt murcià. A l’inici del segon quart l’equip d’Ibon Navarro donaria un pas endavant (22-26) després d’un 3-8 de sortida però els locals, amb protagonisme per Askia Booker (màxim anotador del partit amb 21 punts), tornarien a agafar la davantera en el marcador sense ser conscients del què els vindria a sobre en el segon temps (40-39).

I és què, a l’inici del tercer quart, el MoraBanc Andorra sortiria decidit a oferir la seva millor versió. Pujant el to defensiu, els del Principat, una autèntica piconadora, passarien literalment per sobre dels murcians. El 2-11 de sortida seria una declaració d’intencions (42-50) però l’equip d’Ibon Navarro no aixecaria el peu de l’accelerador de la mà de Hannah, Diagne (11 punts, 8 rebots, 19 de valoració) o un Dejan Todorovic (10 punts) avui centre de totes les ires per part de la que va ser la seva afició. Al final del tercer quart, després d’un espectacular 11-31 de parcial, el MoraBanc Andorra afrontaria els últims deu minuts amb la feina feta (51-70). No obstant, la diferència seguiria augmentat i arribaria fins als 24 punts (53-77) a l’inici de l’últim quart. Al final, deixant-se anar per la contundència del marcador, el MoraBanc Andorra veuria com l’UCAM Múrcia maquillaria el resultat (72-87). L’única assignatura pendent dels tricolor, els tirs lliures (13/23).

El MoraBanc Andorra ara, fora de l’Eurocup, haurà d’esperar una setmana per tornar a l’acció. El proper partit dels tricolor serà diumenge vinent a la Bombonera contra el RETABet Bilbao (12:30h) en directe per RNA i andorradifusio.ad