MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Oriol Olm, principal novetat a l'equip nacional d'esquí de muntanya

www.andorradifusio.ad

La Federació de Muntanyisme ha presentat l'equip nacional d'esquí de muntanya. La incorporació del jove Oriol Olm és la principal novetat, mentre que Jordi Soler és l'única baixa.

Posada de llarg de l'equip nacional d'esquí de muntanya aquest dimarts a la seu del patrocinador principal. Les principals novetats d'enguany són la baixa de Jordi Soler i l'alta d'Oriol Olm. El seu és un cas excepcional, ja que fins ara no hi havia hagut cadets a l'equip. El motiu per generar aquest precedent ha estat la seva classificació en el debut olímpic de la disciplina el gener en els Jocs Olímpics de la Joventut a Lausana. "Vam tenir una altra plaça en noies, que l'havia oberta l'Andrea, però ja no està dins de l'edat per participar", lamenta el president de la FAM, Jaume Esteve.

El seleccionador nacional, Xavi Comas, ha explicat els objectius per a Olm: "els Jocs de la Joventut i els campionats d'Europa, a Itàlia a l'abril".

Esteve ha insistit que "els demanem compromís, actitud i resultats per poder ser aquí. El nostre objectiu és un objectiu clar d'elit. No anem a les proves a participar, sinó amb un objectiu de millorar cada any i acostar-nos al màxim possible a l'elit".

L'equip el formen deu esquiadors: Xavi Areny, Gerber Martín, David Albós i Euan Prieto en categoria Sènior. Sergi Casabella, Carles Serra i David Pérez en Promesa. Entre els Júnior trobem Andrea Sinfreu, única noia, al costat de Marcel Prat. Finalment, Oriol Olm en cadet.

Xavi Comas, Xavi Capdevila i Guillem Campeny seran els tècnics.

Per mantenir-se a l'equip caldrà estar dintre els criteris: acabar a menys d'un 16% del temps del primer classificat les curses individuals de la Copa del Món.

Com l'any passat, l'equip s'encarregarà de compensar totes les emissions de diòxid de carboni que faci al llarg de la temporada.

La primera cursa de la Copa del Món tindrà lloc a França el 20 de desembre.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Jordi Seabra

3.216.79.60