MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El Pas de la Casa acull la sortida de la 16a etapa del Tour de França

www.andorradifusio.ad

El Tour de França ha marxat d'Andorra quan passaven cinc minuts de la una de la tarda d'aquest dimarts. Ho ha fet sense data de tornada però amb el convenciment que és un binomi que funciona per les dues bandes i que més d'hora que tard es tornaran a trobar. Les xifres d'ocupació en aquest tres dies han arribat al 70%.

Aquest dimarts al matí tota l'acció s'ha traslladat al Pas de la Casa. Els helicòpters ja estaven a punt per seguir la 16a etapa del Tour de França. La primera a arrencar ha estat la caravana publicitària.

Tot i que el dia s'ha llevat fred i amenaçant pluja, el temps ha respectat i no ha fet falta obrir el paraigua. Els aficionats han gaudit del village i de l'espectacular podi on anaven pujant tots els equips. N'hi havia molts i, a falta de distància, la gran majoria lluïen mascareta. Ara la gran pregunta és saber quan pot tornar l'esdeveniment. En aquest sentit, el ministre de Turisme, Jordi Torres, ha ressaltat que el desig és que el Tour torni "el més aviat possible". Tot i l'elevat nombre de demandes que té l'organització, Torres constata que els han assegurat que han quedat molt satisfets del seu pas al Principat i que els hi agradaria tornar, sense poder donar una data concreta.

Les xifres d'ocupació són positives i Torres ha afirmat que des de divendres s'han situat al voltant del 70% i concretament el dissabte es va fregar el 85%. 

Per la seva banda, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha subratllat que la competició "ha donat les millors dades des del juny a nivell de visitants al Pas de la Casa". Ha valorat així que esdeveniments d'aquest tipus enriqueixen i molt l'activitat al país, sobretot tenint en compte l'impacte que ha deixat la pandèmia. 

Una trentena de ciclistes del Tour resideixen a Andorra. Aquesta estada de tres dies ha estat un bon moment per reactivar la captació de ciclistes professionals. Torres ha ressaltat que Andorra compta amb 21 ports i que "les condicions per entrenar són extraordinàries". Creu que el pas del Tour encara portarà més ciclistes al país. 

L'etapa d'aquest dimarts no ha registrat cap moviment pel que fa als mallots. Queden dues etapes molt dures de muntanya i una contra rellotge abans d'acabar aquest diumenge a París.      

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Ricard Tenza

Informació relacionada