MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

Pequín 2022: classificació assequible per a alpí i fons però complicat en SBX i freestyle

www.andorradifusio.ad

Aquest dissabte hem volgut escoltar les valoracions de la FAE davant les mínimes per anar als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. El repte es planteja en un moment d'incertesa amb una pretemporada de moment sense neu i on cal improvisar seguint les pautes que marquen les autoritats sanitàries.

El cas Joan Verdú, Cande Moreno només ha estat una pedra més al camí. Alguns equips, com l'austríac, ja estan entrenant sobre la neu i de moment la FAE no té perspectives de poder fer-ho. En el cas de l'esquí alpí els nostres millors esquiadors tenen assequibles els punts per anar als jocs, el repte seria poder obrir una plaça més arribant a la cita dintre el top-30 mundial.

L'esquí de fons també té coll avall la classificació olímpica tant per a Irineu Esteve com  per a Carola Vila. Amb tot, a la secció s'exigirà més.

Els reptes majúsculs arriben en boardercross i freestyle. Lluís Marín ve d'una temporada gairebé en blanc, per ell no serà fàcil fer-se un lloc entre una nova generació que puja amb força. En la seva disciplina només hi ha 28 places olímpiques.

Igual de complicat serà en estil lliure. Són disciplines molt selectives on només arribaran 30 esquiadors de tot el món a Pequín. Ara mateix Aguareles tindria més opcions en big air respecte a l'slopestyle.

El període de classificació s'allargarà des del proper 1 de juliol fins al 17 de gener del 2022.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: FAE

3.230.154.129