MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Pol Moya i Nahuel Carabaña: la decisió per als Jocs de Tòquio, en mans de Marcos Sanza

www.andorradifusio.ad

La Federació d'Atletisme celebra que hi hagi dos esportistes que aspirin a una plaça per als Jocs de Tòquio. La decisió està en mans del seleccionador, Marcos Sanza, que entre altres aspectes, valorarà l'estat de forma de Pol Moya i Nahuel Carabaña. L'objectiu és portar alguna representant femenina a París 2024.

Pol Moya o Nahuel Carabaña. Un dels dos representarà Andorra als Jocs de Tòquio. El nou seleccionador, Marcos Sanza, amb el suport de la federació ha de decidir abans del 20 d'aquest mes qui dels dos hi va.

En la darrera assemblea es va acordar que per ser un atleta seleccionable s'ha de participar al Campionat d'Andorra i es va reforçar el criteri de l'estat de forma en el moment de fer la convocatòria, un criteri que ha de complementar les marques que hagi pogut assolir els mesos precedents.

El president de l'entitat, Josep Maria Missé, veu positiu que hi hagi lluita per la plaça olímpica.  Assegura que "des de la perspectiva de la federació és una sort i un privilegi estar en disposició de tenir dos atletes d'aquest nivell perquè puguin representar-nos als Jocs". Prefereix aquest escenari a un altre sense atletes per seleccionar. "I tan de bo en pogués tenir 10 i no dos", ha afegit.

Dos nois per a una plaça, però cap noia. Missé ha assegurat que la decisió de no portar representant en categoria femenina la va prendre l'anterior junta. L'objectiu de l'actual és tenir candidates per als propers Jocs. Missé assegura que treballen "en tenir una representant femenina per París". Creu que hi ha "suficients atletes joves, sobretot sub-23, que estan progressant i creixent de forma important" i està convençut "que alguna d'elles ens podrà representar als Jocs Olímpics de París". 

L'impuls de l'atletisme femení i de la base és una prioritat de la federació, que hi ha augmentat la partida en el pressupost d'enguany. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arnau Gaya

44.192.253.106