MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Reportatge: Special Olympics, un exemple d’il·lusió i superació

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella i la Seu d'Urgell acolliran a partir de dijous l'onzena edició dels Jocs Special Olympics, amb la participació de 1.500 esportistes de 13 països i el lema "El millor és qui ho intenta". La delegació tricolor tindrà una cinquantena de representants. Entre els candidats a medalla en atletisme hi ha l'Álvaro.

Gairebé no necessita escalfar. Arriba a l'estadi amb el seu pare, l'Ángel, i de seguida comença a fer voltes i a doblar els altres corredors sense baixar mai el ritme.

L'esport és la gran passió d'aquest jove de 20 anys amb un trastorn de l'espectre autista que aquesta setmana participarà als Jocs Special Olympics d'Andorra la Vella i la Seu d´Urgell.

La psicòloga del programa Joves en Inlcusió, Judit Sansa, defensa "la inclusió en tots els aspectes i en l'esport especialment perquè són nois que necessiten una manera de canalitzar emocions". Destaca com "aprenen habilitats socials, temps d'espera, torns i disciplina".

El pare de l'Àlvaro, Ángel Rodríguez, explica com "des de molt petit esquia, li agrada molt" i remarca la seva evolució: "Quan va començar no sabia fer res i ara ho fa tot sol".

Els Jocs d´Andorra la Vella i la Seu d'Urgell reuniran 1.500 esportistes de 13 països, amb una cinquantena d'andorrans, i seran una gran oportunitat per visibilitzar i promoure la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Inés Martí, presidenta AUTEA, assegura que "l'Àlvaro és un referent" per a l'associació. "La seva família va ser la primera en entrar i han lluitat moltíssim perm visualitzar l'autisme i lluitar per la millora de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)". "Aquesta família és molt especial per AUTEA".

Andorra acollirà la cerimònia inaugural de dijous al poliesportiu i les competicions d'atletisme, futbol sala, handbol, judo, bàdminton, tennis taula, natació i gimnàstica. Res com els Special Olympics per animar-nos a animar-los.

Informa: Joan López
Imatge: Anna Romagosa

3.233.215.231