MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 29º

El Temps Darrera previsió

Els responsables de la Vuelta preveuen una etapa històrica a Andorra

www.andorradifusio.ad

Malgrat que falten quatre mesos per a l'arribada de la Vuelta ciclista a España, l'organització de la cursa ja treballa amb els responsables del Principat en les dues jornades que acollirà el país. A la Vuelta tenen moltes esperances dipositades en la penúltima etapa, íntegrament andorrana.

Reunió sobre logística amb el director tècnic i el de producció de la ronda espanyola. Fa dies que es treballa en la doble jornada andorrana. Arribada a la Rabassa des de Lleida i etapa íntegra l'endemà. La penúltima. Segurament la decisiva. Es pujaran sis ports en 100 quilòmetres. El director tècnic de La Vuelta, Kiko Garcia, està convençut "que quant a assistència de públic serà molt important, també pel que fa a les audiències i en el terreny esportiu, quedarà per a la història".

L'arribada al coll de la Gallina, en un espai menys ampli que en d'altres localitzacions, afegeix dificultat a l'organització. Però l'espectacle s'ho val. El director de producció, Pedro Lezaun, reconeix que "és cert que l'espai limita", però explica que estan treballant "amb Andorra Turisme i la policia, i aquestes carències les podem suplir amb diferents ubicacions i no hi haurà cap problema".

La caravana de la Vuelta portarà al voltant de 3.000 persones al setembre. En el dispositiu andorrà hi haurà implicats gairebé la totalitat d'efectius de policia i serveis de circulació. El dissabte dia 15 serà el segon cop que Andorra tindrà etapa íntegra. La cap de màrqueting d'Andorra Turisme, Noemí Pedra, reconeix que "la primera vegada tots teníem una mica de por perquè va ser un gran repte i va sortir molt bé". Aquesta segona vegada "ens ho prenem amb el mateix respecte i rigor", assegura.

A mesura que s'acostin les dates la feina de preparació logística s'intensificarà. La Vuelta espera un any més un gran cartell i que en aquesta edició Andorra, amb l'etapa reina, sigui el jutge de la victòria final.

Informa: David Domingo
Imatges: Jordi Seabra

75.101.173.236