MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

La RFEF planteja un mínim de tres setmanes de pretemporada abans de tornar a competir

www.andorradifusio.ad

Primer esborrany de desconfinament de la Federació Espanyola de Futbol als clubs, entre ells el Futbol Club Andorra. La proposta inclou una pretemporada de 21 a 30 dies abans de jugar i un període de descans entre partits de 72 i 96 hores.

La Federació Espanyola de Futbol ha fet arribar un primer esborrany als clubs amb un seguit de mesures per tornar a la competició. Unes mesures que afectarien el futur a curt termini del FC Andorra.

El document inclou la necessitat de fer una pretemporada abans del primer partit.

En cas que el confinament s'allargui entre 4 i 6 setmanes, l'escenari actual, es deixarà 21 dies d'entrenaments. Per contra, si això va més enllà de les 6 setmanes aquest període s'ampliarà a 30 dies.

Aquest fet pot dificultar el final de temporada, atès que segons la UEFA s'hauria d'acabar a final de juliol. I és que, abans d'arribar a aquest escenari Espanya hauria d'autoritzar la tornada de les competicions.

La proposta dels serveis mèdics també inclou altres detalls com pauses d'hidratació durant el partit i la possibilitat de fer fins a 5 canvis.

A més, entre el primer i el segon partit haurien de passar 5 dies, després el període de separació entre els duels podria anar entre les 72 i 96 hores. D'aquesta manera es comprimiria el calendari per mirar de finalitzar la lliga.

Aquestes primeres recomanacions estan subjectes a l'aprovació de l'organisme espanyol i després d'instàncies com UEFA i FIFA.

Informa: Joel Romero
 

3.230.154.129