MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Samu Ponce fitxa per un equip professional que podria traslladar-se a Andorra la temporada vinent

www.andorradifusio.ad

El ciclista Samu Ponce ha fitxat per l'Interpro Cycling de categoria UCI Continental. Forma part de l'acord de la Federació de Ciclisme amb l'equip japonès amb estructura francesa per fer un pas més enllà en el desenvolupament de ciclistes. Ponce obtindrà la llicència que li permetrà participar en grans voltes i l'objectiu és que l'equip pugui acabar traslladant-se a Andorra la temporada vinent.

Els bons resultats aconseguits amb el MVK 25 Agrupació Ciclista Andorra amb dos triomfs a Millàs, França, i el Campionat d'Aragó han servit a Samu Ponce de carta de presentació per incorporar-se a l'equip japonès Interpro Cycling. El conjunt fa tres anys que es troba en categoria UCI Continental i té garantida la plaça per a la temporada 2020 en la categoria superior UCI Continental Pro. "És un somni poder fer aquest salt. Mai t'ho esperes, però tenir l'oportunitat com jo puc tenir aquest any és molt positiu. No només per a mi, sinó per a tots els joves, que vegin que no solament ens quedem a Catalunya, o nacionalment, sinó que es pot fer el pas si hi ha una bona feina i sacrifici al darrere", assegura.

Aquest fet permetrà a Ponce ser professional i coincidir en algunes curses amb equips o corredors UCI Pro Tour. L'objectiu a llarg termini és aconseguir que la temporada 2020 l'equip s'inscrigui a Andorra en aquesta mateixa categoria i els ciclistes del país puguin competir a nivell professional. "El següent pas és que aquest equip, l'any que ve té llicència Continental i que la vingui a fer aquí en comptes de al Japó, perquè així tindrem un equip ja d'Andorra i altres corredors andorrans podran fer el mateix pas", avança el president de la federació de Ciclisme, Gerard Riart.

D'aquesta manera es dona continuïtat a la tasca feta ara fa cinc anys amb el programa d'Alt Rendiment Ciclista per fomentar el ciclisme, així com la fase de tecnificació per formar corredors.

Informa: Joel Romero
Imatges: Arxiu / Jordi Seabra