MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 26º

El Temps Darrera previsió

Torneig internacional de bàsquet per evitar un any en blanc

www.andorradifusio.ad

El comú d'Escaldes-Engordany i la Federació de Bàsquet han presentat aquest dimecres al migdia el Torneig internacional que es disputarà a final de mes a la parròquia amb la participació del combinat nacional.

La selecció de bàsquet no vol viure un any en blanc i després de la no participació als Jocs dels Petits Estats es farà un Torneig internacional a Escaldes-Engordany i el pavelló de l'Aldosa.

A banda d'Andorra participaran les seleccions sub-20 d'Holanda, Catalunya i l'Herault francès i el Toulouges de categoria sènior.

El seleccionador, David Eudal, diu que "és un torneig de qualitat" i destaca com "era una bona opció fer-ho a Andorra per assegurar-nos que els equips participants eren d'un nivell que ens serveixi per seguir progressant en aquest grup de treball". D'aquesta manera espera "no perdre un any, ja que no ens hem pogut classificar per Montenegro".

El combinat nacional està en ple procés de canvi generacional. No anar al Jocs ha estat un cop dur però ara el més important és treballar amb aquesta nova lleva per arribar amb garanties als Jocs d'Andorra el 2021.

Eudal posa en relleu que "són seleccions de nivell B, que és superior al nostre". "És veritat que són seleccions més joves però nosaltres tenim una mitjana d'dat de 21-22 anys que creiem que està preparada".

El vicepresident de la FAB, Quim Tomàs, ha posat l'èmfasi en "la convivència dels jugadors de cara al futur". Assegura que "l'objectiu no és guanyar sinó que els jugadors poguin competir i es puguin conèixer per obtenir més resultats en el futur".

Enguany Andorra recupera Oriol Fernández. El torneig es disputarà entre el 26 i el 30 de juny.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares