/

Tragèdia grega a la Bombonera (81-91)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dimecres la tercera derrota en l’Eurocup (2/3), primera de la temporada a casa, davant d’un gran Promitheas Patras. El conjunt grec, líder del Grup A amb quatre victòries (4/1), s’ha mostrat molt superior amb una sòlida defensa i un gran encert en el triple (16/30). Dejan Todorovic el millor dels andorrans amb 11 punts, 14 de valoració. Massenat màxim anotador amb 18 punts. Chris Babb MVP amb 24 punts (7/11 en triples).

Després de dos desplaçaments consecutius a Israel i Sevilla, aquest dimecres el conjunt del Principat s'ha retrobat amb la seva gent i també amb la primera derrota del curs en la Bombonera. Quatre victòries després contra Montakit Fuenlabrada, Ratiopharm ULM, Barça, i San Pablo Burgos, el Promitheas Patras s’ha convertit en el primer equip capaç d’envair la fortalesa andorrana. Ara, després d’aquesta ensopegada, el MoraBanc tanca la primera volta de l’Eurocup amb més derrotes (3) que victòries (2) però conscients que en la segona volta disputaran més partits a casa (3) que fora (2).

El Promitheas Patras ja avisaria d’inici amb un 2-10 de sortida. El MoraBanc Andorra, molt adormit, amb molts problemes per atacar la defensa grega, reaccionaria amb les entrades de Shenglin i Dejan Musli i un 9-0 de parcial (11-10). El serbi, centrant gran part del joc dels tricolor, reapareixeria moltes setmanes després de superar una fissura a les costelles. Els grecs, molt sòlids, tornarien a capgirar el marcador (15-18) però una nova reacció local amb cinc punts consecutius de Todorovic i Llovet deixaria un 20-18 al final del primer quart. L’equip d’Ibon Navarro, molt irregular, tornaria a patir de valent a l’inici del segon quart. El Promitheas Patras, amb un gran encert exterior durant tot el partit amb els triples de Lypovyy, Fieler i Chris Babb tornaria a obrir forat en el marcador (23-31) després d’un 3-13 de sortida però novament els d’Ibon Navarro farien un pas endavant capgirant la tendència del partit amb un 13-3 de parcial (36-34) amb un Moussa Diagné imprimint el seu caràcter a l’equip i afició. Al descans, el MoraBanc marxaria per davant en el marcador (43-39).

La sortida de vestidors permetria als del Principat agafar una màxima d’onze punts (50-39) però els grecs, movent la pilota amb molt de criteri retallarien poc a poc les diferències sense perdre l’encert des del triple i aprofitant també les desconnexions locals. El Promitheas Patras afrontaria l’últim quart per davant en el marcador (64-65). En els últims deu minuts, el MoraBanc Andorra, molt irregular, seria incapaç d’aturar el vendaval grec (72-83). Al final, els d’Ibon Navarro, amb Jelinek lesionat amb un cop en les costelles, acabarien sumant la primera derrota de la temporada a casa (81-91).

El proper partit del MoraBanc corresponent a la setena jornada de la Lliga Endesa serà aquest dissabte (18h) en la Bombonera contra l’UCAM Múrcia en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.