/ 20º

El VallBanc supera per la mínima l'Ordino i és el nou líder de Primera

El VallBanc Santa Coloma se situa primer de la lliga nacional de futbol després de vèncer l'Ordino per 1 a 0. El fins ara líder, l'Inter d'Escaldes, va perdre en el derbi escaldenc amb l'Atlètic per 2 gols a 1.

Un gol d'Enric Pi al minut 88 permet al VallBanc Santa Coloma pujar fins a la primera posició de la lliga. Els colomencs van tenir la possessió i les ocasions contra l'Ordino, però la manca d'encert es va fer palesa durant tot el partit. Najera va ser el més actiu en atac a la primera meitat, però una mala rematada i el pal evitaven el primer de la tarda. A la represa va seguir la tònica dels primers 45 minuts, tot i que a dos minuts del final va arribar el gol per als de Marc Rodríguez. D'aquesta manera, el Santa Coloma és el nou líder amb 25 punts, un més que l'Inter.

Precisament, els d'Adolfo Baines (l'Inter Escaldes) van perdre per primera vegada aquesta temporada amb l'Atlètic d'Escaldes per 1 a 2. En un partit molt obert, la figura de Periánez va ser providencial per a l'Atlètic amb aturades de mèrit com aquesta. Al 55, Carlos Gomes aprofitava una passada de Richy per fer el primer amb un xut ras al primer pal. Periánez tornava a aparèixer amb una doble intervenció. Genís Soldevila posava la igualada amb aquest detall de qualitat al 76. Quatre minuts més tard, Vieira deixava completament sol al punt de penal Gastón per fer el segon.

L'Engordany segueix amb la bona ratxa i va superar el Carroi per 3 a 1. Al quart d'hora Martins feia aquesta meravella per avançar el Carroi amb un xut gairebé des del mig del camp. Al minut 30, Sebas Gómez forçava un penal que ell mateix s'encarregava de transformar. A sis del final, Gabi Riera certificava la remuntada amb un xut des de la frontal de l'àrea. Al 87, Morgan feia el tercer i definitiu en aprofitar una jugada de murri de Sebas Gómez. El triomf permet a l'Engordany situar-se tercer a dos punts del líder.

Per últim, el Sant Julià va guanyar el duel contra l'UE Santa Coloma per 3 a 0, gràcies al hattrick de Bruno. Els lauredians van retrobar-se amb la victòria després d'algunes jornades. Francesc Piera avisava amb aquesta rematada que surt fora quan ja es cantava el gol. Al 52, Bruno no perdonava i feia el primer de la tarda. Deu minuts més tard, novament Bruno inventava aquesta vaselina per superar Xisco. Al 79 i amb els colomencs bolcats a l'atac, Bruno feia el tercer del seu compte particular a plaer. Els lauredians se situen quarts amb 17 punts i els colomencs, cinquens amb 15.