/

Victòria amb premi del MoraBanc Andorra a Ourense (62-72)

El MoraBanc Andorra ha sumat la catorzena victòria de la temporada després de guanyar aquest dissabte en la pista del Club Ourense Baloncesto per 62 a 72. Deprés d'una fluixa primera meitat, el conjunt tricolor despertaria en la segona i en especial en un tercer quart (11-21) que acabaria sent decisiu. Rafa Luz, MVP amb 17 punts, 6 rebots, 7 assistències i un 23 de valoració. A destacar també l'aportació de Felipe Dos Anjos amb 12 punts, 10 rebots i un 20 de valoració. Amb aquest triomf, el primer del 2023, els del Principat s'asseguren el bitllet per a la final de la Copa Princesa. L'última jornada de la primera volta servirà per a decidir la seu d'aquesta final, Palència o Andorra.

El gran objectiu del curs és l’ascens i el retorn a l’ACB una temporada després, però la classificació per a la final de la Copa Princesa no fa més que ratificar la bona feina d’un MoraBanc Andorra què, una setmana després de perdre el lideratge de la LEB Or a Alacant en l’estrena d’aquest 2023, s’ha retrobat amb la victòria i s’ha assegurat el passaport per a disputar el primer títol de la temporada el proper mes de febrer. Ara, a una jornada per al final de la primera volta, l'única incògnita és saber on es donaran cita Zunder Palència i MoraBanc Andorra. En la propera jornada sortirem de dubtes. Els castellans (líders amb 15/1) jugaran a Melilla mentre que els andorrans (segons amb 14/2) rebran el Guipúscoa.

Al Pazo Paco Paz d’Ourense el MoraBanc Andorra començaria portant la iniciativa gràcies a l'encert de Rafa Luz autor de 7 punts en el primer quart. Els de Natxo Lezkano, controlant el rebot i sortint al contraatac arribarien a tenir una renda de nou punts (8-17) però una reacció del conjunt local vivint del tir lliure deixaria un ajustat 14-17 al final dels primers deu minuts.

L'intercanvi de cops continuaria en el segon quart. Amb el partit ajustat i amb constants alternances en el marcador, el MoraBanc, sofrint davant la defensa rival, continuaria vivint d'accions individuals en aquest cas amb protagonisme per a Thomas Schreiner (25-26) però l'Ourense sempre trobaria resposta a les mans de Shaun Willett. Al descans, tot obert de cara a la segona meitat (32-33).

I en la represa el MoraBanc Andorra faria una pas endavant. Traient a relluir la seva millor versió, mossegant en defensa i sortint a la contra, el conjunt tricolor passaria per sobre del seu rival com demostra el 4-21 de parcial amb una màxima de 18 punts (36-54). A destacar els 9 punts de Mihajlo Andric en aquest període. Però quan semblava que el partit es podria trencar, el MoraBanc baixaria el ritme i l'Ourense tornaria a creure en les seves opcions de victòria gràcies a un 7-0 de parcial (43-54).

El MoraBanc Andorra afrontaria l'últim quart amb una renda encara còmoda d'onze punts però el conjunt local, remant amb l'ajuda del seu públic, continuaria retallant les diferències i un 13-7 de sortida amb un triple de José Nogués semblava conduir el partit a un final a cara o creu (56-61). Però en el moment més calent sobresortiria la figura de Felipe Dos Anjos, determinant en la lluita en el rebot i en la faceta ofensiva per a calmar les aigües i, juntament amb un triple solitari de Johnny Dee, acabar decantant la balança a favor d'un MoraBanc Andorra que va saber sofrir en el Pazo Paco Paz d'Ourense (62-72).

El MoraBanc Andorra tancarà la primera volta rebent el Guipúscoa Bàsquet el proper divendres (21h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.